„Vechten tot laatste seconde” (Ryan Thompson)

Niet de Lotto Arena, maar het met 16.000 Antwerpse supporters gevulde Sportpaleis, wordt vrijdagavond het strijdtoneel van de knaller Antwerp Giants-BC Telenet Oostende. De Sinjoren moeten winnen willen zij nog een kans op de top vier maken, de Zaikapitings mogen niet verliezen willen zij hun leidersplaats behouden. „Er staat inderdaad heelwat op het spel en het wordt wellicht een wedstrijd op het scherp van de snee,” voorspelt een in blakende vormpeil verkerende Ryan Thompson.

Laat daar geen zweem van twijfel over bestaan: het zal er in het zinderende Antwerpse Sportpaleis spannend aan toe gaan tijdens de Night of the Giants. Driemaal reeds keken BC Telenet Oostende en Antwerp Giants elkaar dit seizoen in het wit van de ogen. Driemaal werd het een thriller van jewelste. Waarbij telkens de ploeg die aanvankelijk een riante voorsprong wist op te bouwen nooit kon winnen!

Even herinneren. Antwerp Giants-BC Telenet Oostende 70-63 waarbij de Zaikapitings de laatste vijf minuten een 53-61 te grabbel gooiden en een 17-2 incasseerden; tweede en derde luik in de Sleuyter Arena : 87-78 (de Giants hadden een 64-73 voorsprong…) en 80-78 na 32-49 halfweg de wedstrijd! Een situatie die Ryan Thompson niet onverschillig laat.

„Zo’n thriller situatie schrikt me niet af. Een pak positieve zenuwspanning is immers nodig om het beste uit de meeste spelers te halen. Zeker bij mij. Dat ik de voorbije weken in een zeer positieve flow verkeer? BC Telenet Oostende is een èchte ploeg waarbij iedereen voor iedereen het hoofd legt. Het is dus niet meer dan normaal dat door tijdelijke onbeschikbaarheid van enkele van onze sleutelspelers zoals Quentin en Brent ik samen met alle andere spelers meer dan anders onze verantwoordelijkheid opnamen. Dat zal zo ook tegen Antwerp Giants het geval zijn want het is nog twijfelachtig of Q en Brent reeds wedstrijdfit zullen zijn!”

Dat de Sinjoren op de vocale steun van zo’n 15.000 fans kunnen rekenen, is voor Ryan Thompson geen punt. „Toeval van de kalender, ik maakte die Night of the Giants vorig seizoen reeds mee. Zij het in het shirt van Okapi Aalstar. Wij verloren toen nipt in tweede overtime….” Zelfvertrouwen genoeg, doch geen onderschatting van de tegenstrever door Ryan Thompson, de één jaar jongere broer van NBA’er Jason Thompson (Sacramento Kings).

„Antwerp Giants beschikt over een soliede ploeg. Zij beschikken over enkele spelers die je geen halve meter vrijheid mag gunnen. Bovendien stoelt hun basket op erg snelle transitie. Reden temeer om onze verdediging nog strakker aan te spannen en zeker nooit de teugels te lossen bij een eventuele voorsprong, noch het kopje te laten hangen bij achterstand. BC Telenet Oostende reist naar het Antwerpse Sportpaleis af om er voluit voor te gaan. Zoveel is zeker!”

Go, Oostende, go! Defense!!!

Back to top