Veel recht te zetten

Voor onze Zaikapitings wordt het na de moeilijk verteerbare nederlaag in de Basketball Champions League bij het Servische Mega Leks kwestie van de nodige lessen daaruit te trekken. Veel tijd om erover te jammeren, krijgen ze niet. Zaterdag start immers de tweede ronde van de EuroMillions League met een verplaatsing naar Belfius Mons-Hainaut. Het ideaal moment om heel wat puntjes op de « i » te zetten.

Bij BC Telenet Oostende is men de 66-79 nederlaag tegen Mons-Hainaut op de eerste speeldag van de EuroMillions League nog helemaal niet vergeten. Intussen is wel reeds heel wat water naar de Noordzee gevloeid. Zeker bij onze Zaikapitings die van een toen bijwijlen onsamenhangend geheel naar hun betere vormpeil toegroeiden. Ook al ontbreekt het soms nog aan standvastigheid, maar daar wordt hard aan gewerkt.
Voor het vijfde gerangschikte Belfius Mons-Hainaut is winnen in eigen Mons.Arena zowat een must om voeling te blijven houden met de sub-top. Voor BC Telenet Oostende is het evenzeer kwestie van de volle buit binnen te halen willen we de tweede stek na leider Antwerp Giants behouden.
Belfius Mons-Hainaut kreeg het de voorbije wedstrijden in eigen zaal heel hard te verduren. Nederlagen tegen provinciegenoot Spirou Charleroi vorige week en tegen Bonn vorige woensdag in Euro Cup zullen ongetwijfeld aan de gemoedsrust van de door een onverslijtbare Lionel Bosco geleide Renards knagen.
BC Telenet Oostende mag dan weer op een mooie reeks van vijf opeenvolgende overwinningen bogen….tot het jammerlijke verlies op Mega Leks. Maar dat is al geschiedenis.
Vastbesloten op Belfius Mons-Hainaut het onderste uit de kan te halen, is BC Telenet Oostende er meer dan ooit op gebrand om zaterdag volle veertig minuten onverbiddelijk te verdedigen en aanvallend moeilijk houdbaar te zijn.
Het scheidsrechtertrio Nick Van Den Broeck, Ludo Sempels en Franck Di Paolo moet de match in goede banen leiden.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top