BC Telenet Oostende - Baloncesto Seville: 72 - 84

Veer gebroken na de rust

Halfweg het derde kwart nam Oostende stilaan maar zeker afstand van de bezoekers en leek het goed op weg om de wedstrijd te winnen. Echter, de motor begon te sputteren, verdedigend werd er teveel weggegeven en finaal brak de veer…

Het was duidelijk te zien dat de wedstrijd van maandag nog in de benen zat. Oostende startte eerder verkrampt en kwam heel traag op dreef. De Spaanse pointguard Woodside scheurde meerdere keren door de Oostendse defensie maar ook aanvallend werden steevast verkeerde opties gekozen (1-10). Na een time-out herpakte Oostende zich op een collectieve manier (10-12) en nam via scores van Prince de leiding over (18-17).

Via Driepunters van Rodriguez namen de Spanjaarden weer voorsprong (21-28) maar Gillet met zijn tweede driepunter, Prince die bleef scoren en ook Boukichou die goed werd aangespeeld, zorgden voor een 11-0 versnelling naar 32-28.  Met aanvallende rebounds en met vrijworpen stak Sevilla echter  opnieuw voorbij aan de rust.

Ruststand: 37-38

Na de pauze hernamen beide ploegen vrij slordig maar het was Oostende dat het eerst de goeie kadans te pakken had. Berggren stopte goed de gaten in defense maar ook Muya ontfutselde enkele ballen en aanvallend mikte Wilkinson 3 driepunters binnen wat de Oostendse vlucht naar 55-47 voedde.

De kustploeg liet kansen liggen om een kloofje van 10 punten te slaan en dan begon het jammer genoeg wat te rammelen in de Oostendse verdediging. De Spaanse Amerikaan Byars, tot dan toe vrij onzichtbaar, kon 3 keer helemaal vrij aanleggen en miste niet. Tot overmaat van ramp kwam een verloren bal in de handen van Radicevic terecht die eveneens een driepunter binnenknalde. Allemaal samen dus goed voor een 0-15 uppercut van 57-50 naar 57-66.

Een driepunter van Salumu bracht heel even weer hoop (62-69) maar een vierde driepunter van Byars gaf de mentale doodsteek. Oostende was aangeslagen en de veer leek gebroken. Sevilla kon nu voluit de partij controleren tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 72-84

Berggren 4-3, Serron 0-0 (ziek), Marelja 0-5, Muya ,4-4, Marnegrave 0-0, Wilkinson 0-11, Gillet 6-0, Salumu 0-6, Ponitka 1-0, Boukichou 7-0, Djordjevic 4-2, Prince 11-4

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top