« Verdediging moet beter bij de les » (Dario Gjergja)

« Verdediging moet beter bij de les » (Dario Gjergja)

Minder dan 48 uur na hun tweede overwinning in de FIBA Europe Cup wacht onze Zaikapitings met de verplaatsing naar Limburg United alweer een topmatch in de Scooore!League: « Het wordt een moeilijke verplaatsing. Limburg United speelt met veel energie. Onze verdediging zal zoveel beter bij de les moeten zijn dan woensdag. Zeggen dat ik er misnoegd over ben is een onderschatting », stelt head-coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende.

« Akkoord, iedereen kan al eens een mindere dag hebben. Maar wat ik woensdag tegen Södertälje Kings zag, was gedurende 35 minuten een totaal gebrek aan focus in verdediging. Dat is een probleem. Enkel door onze verdediging de volle duur van de wedstrijd strak te houden maken wij een kans om op Limburg United te gaan winnen. Het is mijn visie dat je uit een goed georganiseerde verdediging ook de beste eigen scorekansen creëert, » aldus coach Gjergja.
Wat niet wil zeggen dat onze coach niet tevreden is over de huidige stand van zaken.
« Na minder dan twee maanden samen zijn noteerden we niets dan goede resultaten. Leider in de Scooore!League, leider in groep C van FIBA Europe Cup en kwartfinalist Beker van België. Toch is er nog een enorme groeimarge om te komen waar ik mijn team wil hebben. Hopelijk herpakt iedereen zich vrijdagavond in het verre Limburg ».
Over het Limburg United van coach Brian Lynch is zijn collega Dario Gjergja bij BC Telenet Oostende heel duidelijk.
« Er mogen dan wel enkele spelers de ploeg hebben verlaten, hun vervangers passen zeer goed in het plaatje van coach Lynch die een soort basket, gestoeld op veel energie en lopen dicteert. Voor BC Telenet Oostende zal het erop aan komen onmiddellijk het eigen spel op te dringen, wat allerminst eenvoudig zal zijn. »
Net zoals BC Telenet Oostende hanteert ook Limburg United een goede mix aan talentrijke Belgen en buitenlanders. Desiron, Van Wijn, Lasisi en Donkor naast Jordan Hulls, Stanton Kidd, Thomas Scott en Robert Loe – een 2m11 grote Engelsman die rebounds neerhaalt maar ook driepunters binnenjaagd – naast oude bekende Barry Stewart, vormen een moeilijk te ontwrichten blok. Zeker in de eigen Hasseltse sporthal Alverberg.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top