Preview BC Telenet Oostende - VOO Verviers Pepinster

„Verdediging moet beter” (Dario Gjergja)

Het door Julien Marnegrave, vader van onze Niels, geleide VOO Verviers-Pepinster komt zaterdag op bezoek in de Sleuyter Arena. Head-coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende waarschuwt zijn spelers ervoor de Wolves vooral niet te onderschatten. „Ik wil geen mismatch meer zoals tegen Kangoeroes Willebroek! Gelukkig was er reeds merkbaar beterschap in de door ons ruim gewonnen topper tegen Belfius Mons-Hainaut”.

De bijna-century pandoering bij Kangoeroes Willebroek ligt coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende één week later nog zwaar op de maag.

„Er werd een pittig woordje nagepraat, ja. De reactie op het parket tegen Belfius Mons-Hainaut? Ik noem ze behoorlijk maar niet meer. Verdedigend lieten wij nog teveel steken vallen. Gelukkig stond op het einde de ideale ploeg op het terrein die het verschil kon maken. Dat kapitein Vesa Petrovic , net zoals eerder reeds tegen Spirou Charleroi daarbij een grote rol speelde is verheugend. Hij is een speler waar ik en de ganse ploeg in alle omstandigheden steeds kan op rekenen. Net als op onze onvolprezen leider op het parket Dusan Djordjevic trouwens. ”

Coach Dario Gjergja zegt tegen VOO Verviers-Pepinster op zijn minst even veel intensiteit van zijn spelers te verwachten als in de topper tegen Belfius Mons-Hainaut.

„Wij mogen dan wel de eerste twee wedstrijden tegen de Wolves met een twintiger verschil hebben gewonnen (61-86 in Verviers, 85-65 thuis), dit VOO Verviers-Pepinster is beter dan hun rangschikking doet vermoeden. Ze beschikken over enkele beloftevolle jonge Belgen zoals Libert en Schwartz. De ervaringrijke Ralph Biggs is bovendien aan een zeer goed seizoen bezig. Hij vervult de rol bij VOO Verviers-Pepinster van Vesa Petrovic , maar ook een Brent Wright, bij BC Telenet Oostende. Bovendien denk ik dat de Wolves extra-gemotiveerd naar de kust zullen afzakken met de bedoeling tegen ons te stunten. Aan ons om hen dat te beletten en onze 13de thuismatch op rij in Ethias League met winst af te sluiten.”

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top