BC Oostende - Zielona Gora: 82-78

Verdiende winst tegen Poolse kampioen

De partij kondigde zich moeilijk aan tegen deze oudere maar weliswaar heel ervaringrijke Poolse kampioen met verschroeiende vuurkracht van achter de driepuntlijn. BCO liet een 15-punten voorsprong weer ontglippen maar toonde dan enorme veerkracht om alsnog de overwinning te pakken.

De partij ging aanvankelijk gelijk op. Het was Oostende dat zich van achter de driepuntlijn de meerdere toonde van de Polen via bommen van Fieler, Kesteloot en Mihailovic. Dragicevic en Kozarek hielden de bordjes toch in evenwicht (18-18). Een sterk ingekomen Myers woog op de defense van de tegenstander (23-18) maar BCO kon deze voorsprong niet vasthouden. Zielona Gora plukte teveel aanvallende rebounds en scoorde vanuit die extra doelpogingen. Het nam de leiding in de partij over (25-28) temeer omdat Oostende het aanvallend moeilijk had om open shots te creëren. Een eindspurt via driepunters van Fieler, Salumu en een dunk van Jekiri gaven Oostende alsnog een onverhoopte voorsprong aan de rust.

Ruststand: 40-34

Na de pauze ging Oostende op zijn elan verder. Fieler maar vooral Salumu stoomden door naar een 58-43 voorsprong. Een mooie voorsprong die de kustploeg echter niet kon vasthouden en in enkele dolle Poolse minuten helemaal zag wegsmelten tot 58-57. In het begin van het 4e kwart kwamen de bezoekers zelfs 61-64 voor, maar een time-out van coach Gjergja had effect!  Djordjevic nam zijn verantwoordelijkheid en gaf zijn team zo de nodige veerkracht die het nodig had. Fieler lukte zijn 4e driepunter en ook Salumu mengde zich in het verhaal terwijl Jekiri de nodige terugkaatsers naar beneden haalde. Maar het genadeschot voor de polen op een kleine halve minuut voor affluiten, kwam opnieuw van Djordjevic.

Eindstand: 82-78

Statistieken>>

Back to top