Juventus Utena - BC Telenet Oostende: 81-71

Verdienstelijk Oostende mist frisheid

De zeer intens gestartte thuisploeg nam meteen de benen waardoor Oostende de ganse wedstrijd op achtervolgen was aangewezen. BCO gaf nooit op en kreeg na de de rust de kans om de leiding over te nemen maar dat lukte net niet… Met 3 wedstrijden in 5 dagen en een zware reis in de benen ontbrak het de kustploeg bij momenten duidelijk aan scherpte en frisheid om de beslissende forcing te kunnen voeren.

Utena startte scherp via Sirutavicius en kreeg heel vroeg in de partij al heelwat vrijworpen die ze foutloos omzetten (15-9). Grootste weerstand kwam er van Gillet en Keselj met driepunters en Newbill met enkele inleggers (18-16).  Sulskis bracht zuurstof met een driepunter maar vooral het geduld, de efficiëntie en de (te) vele aanvallende rebounds van de thuisploeg liet de kloof weer groter worden (35-26). Maar Oostende bleef hoe dan ook steeds karakter tonen en via Mwema (met scores en steals) en Walden in de punt van de fastbreak, werd de achterstand weer zo goed als weggewerkt net voor rust (39-37). Sulskis was spelbreker en zorgde alsnog voor een grotere voorsprong aan de rust.

Ruststand: 46-41

Keselj was de grootste bezieler van de Oostendse terugkeer. Bij 48-47 had Oostende de kans om de leiding over te nemen maar de bal draaide uit de ring. Aan de overkant werd echter meteen een driepunter en een fastbreak geslikt (53-48) en was de kans verkeken om een psychologische prik uit te delen aan de thuisploeg.

Oostende zat ook meteen aan 4 ploegfouten en moest opnieuw enkele vrijworpen toestaan. Het waren echter 3 opeenvolgende balverliezen die Utena voor het eerst in de partij de kans gaven aan Juventus om een tienpuntenkloof te slaan (65-55).  Katic kon nog even milderen (67-61) maar een driepunter van Diggs en 2 alley-oops van Galdikas beslisten de partij.

Eindstand:  81-71

Statistieken>>

Back to top