BC Telenet Oostende - Sidigas Avellino: 73-78

Verloren van een sterkere ploeg

Oostende is er niet in geslaagd om de punten thuis te houden tegen een veel fysieker spelend Avellino. BCO had het moeilijk om zijn eigen spel te kunnen ontwikkelen en was al snel op achtervolgen aangewezen.

Ragland en Leunen driepunterden meteen naar 4-10 maar onder impuls van Katic en Keselj die de eerste Oostendse driepunter nette, kwam Oostende heel even op voorsprong (15-10). Een “wake up call” voor de Italianen die furieus reageerden met 4 driepunters van Thomas, Ragland en Green (23-33). Een strakkere defense en een precieze Djordjevic op de vrijworplijn, kon maximaal milderen net voor rust.

Ruststand: 34-40

Oostende , dat te braaf was in vergelijking met de fysieke bezoekers incasseerde bovendien vroeg in het derde kwart maar liefst 3 technische fouten (44-57). Via vrijworpen van Walden en de tweede driepunter van Gillet en Keselj, bleef BCO dan toch in het spoor van Avellino (63-69). Bij 68-72 leek Oostende effectief te kunnen aansluiten, maar een kostbare aanvallende rebound van de Italianen en een rake driepunter van Leunen sloeg alle Oostendse hoop aan diggelen.

Eindstand: 73-78

Statistieken>>

Back to top