-BC Telenet Oostende - Betfirst Liege: 84-65

Vermoeidheid onderdrukt

Na een flitsende start met dominant basketbal en sluitende verdediging kreeg BCO het steeds moeilijker om het niveau te handhaven naarmate de wedstrijd vorderde. De vermoeidheid van de Siberische verplaatsing zat heel duidelijk nog in de benen en het hoofd. Toch kwam de overwinning nooit echt in gevaar.

Katic startte opnieuw sterk en was zijn rechtstreekse tegenstander Fields telkens weer te slim af. Fields kreeg nooit greep op onze center en werkte zich bovendien snel in foutenlast (13-5). Ook Gillet en Kesteloot duwden mee aan de Oostendse kar (26-12). De eerste echte Luikse reactie kwam er via driepunters van Simpson en Moris (31- 21). Bij Oostende geraakte stilaan de swung uit het aanvalsspel en de scherpte uit de verdediging. Luik kwam steeds beter in de wedstrijd en vond ook steeds meer spelers die bijdroegen in de puntenproductie. Met de starting 5 terug tussen de lijnen leek alles weer onder controle (39-29) al maakten driepunters van Hertay en Penninck dat snel weer ongedaan.

Ruststand:41-30

Na de pauze leek Oostende meteen korte metten te willen maken met de Luikenaars. Katic en Newbill duwden meteen door naar 52-35 maar de bezoekers kraakten niet. Simpson, Sweetney en Hertay dichtten de kloof eerst naar 57-48 maar even later zowaar tot 59-54 en 66-61. Mwema zorgde met een driepunter voor zuurstof en ook Boukichou bracht efficiëntie in aanval.  Mwema domineerde bovendien de rebound en hielp zo de overwinning helemaal veilig te stellen.

Eindstand: 84-65

Statistieken>>

Back to top