« Verraderlijke klip » (Philip Debaere)

Met The bpost Cup rijfde BC Telenet Oostende reeds de hoofdprijs binnen van één der drie competities waar ze hun zinnen hebben opgezet. Ook in FIBA Europe Cup gaat BCO onverstoord verder, al is de 1/4 finale tegen het Siberische BC Enisey Krasnoyarsk niet bepaald een weggevertje. Een trip van 6.800 km, naargelang de vliegverbinding, minimum 14 uur reizen en zes uur tijdsverschil, voor de heenmatch in Rusland op 8 maart waar o.a. oude bekende Anthony Hilliard (ex Pepinster in 2009 en Aalst in 2010 wordt bekampt. Een ware hoofdbreker voor het management van BC Telenet Oostende om die verplaatsing te organiseren. Jammer genoeg komt het treffen nog te vroeg voor Jean Salumu. Hij zou pas tegen de return op 15 maart terug kunnen worden ingezet.

Maar ondertussen krijgt BC Telenet Oostende eerst nog twee matchen in de EuroMillions League voorgeschoteld om tot een goed einde te brengen. Zaterdag in eigen VersluysIDôme tegen Basic Fit Brussels en de week erop in Hasselt tegen bekerfinalist Hubo Limburg United.

Zaterdagavond wordt al het vijfde treffen van het seizoen tussen BC Telenet Oostende en Basic Fit Brussels beslecht. De stand mag dan wel 4-0 in het voordeel van onze Zaikapitings luiden (89-72 home en 74-76 away in competitie, 74-72 home en 64-74 away halve finale The bpost Cup), het wordt volgens Philip Debaere een hele stevige kluif.

«Derde in de EuroMillions League verbaast Brussels dit jaar opnieuw in de aangename zin, al maken ze soms verbazende bokkensprongen. Winnen op Aalst en verliezen op Leuven bijvoorbeeld. Tegen ons plooien Muya, Lichodzijewski en andere Loubry zich steeds dubbel. Toch aanzie ik Basic Fit Brussels zaterdag niet als de gevaarlijkste tegenstander. Dat wordt BC Telenet Oostende zelf! Niet zozeer op fysiek gebied maar eerder mentaal kan het gevaarlijk worden. Twee matchen na elkaar onder grote druk presteren om de Beker van België te winnen en in de FIBA Europe League de kwalificatie af te dwingen, vreet aan iedereen. Onze coaching staff zal wel proberen te zorgen voor maximale mentale rust en hopelijk blijft iedereen zaterdag bij de zaak. »

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top