Vervanger voor Thompson gevonden

Door het vertrek van Ryan Thompson naar het Duitse Brose Basket Bamberg moest de sportieve staff van BC Telenet Oostende op zoek naar een nieuwe small forward. Bovenaan de short list verscheen de naam van de sterkhouder van de Poolse kampioen PGE Turow Zgorzelec.

Na een goed gesprek met coach Gjergja en het nodige zakelijke overleg kwam het finaal tot een overeenkomst tussen Prince en Telenet Oostende voor het seizoen 2014-2015.

John Edward Prince kreeg zijn opleiding aan de University of Tenessee (NCAA) en startte zijn professionele carrière bij het Turkse Antalya. Na een seizoen in China bij de Dongguan New Century Leopards en enkele korte passages in Puerto Rico en Venezuela kwam hij terug naar Europa bij het Turkse Mersin Büyükşehir Belediyesi om vorig seizoen zijn waarde als sterkhouder helemaal te bewijzen bij de Poolse topper PGE Turow Zgorgelec. Hiermee kwam hij naast de Poolse competitie ook uit in de VTB league, overkoepelende competitie van ploegen uit Rusland, voormalige Sovjetrepublieken, Polen en Tsjechië.

Prince won er met Turow de Poolse reguliere competitie om dan later in de Play-offs ook de titel te pakken tegen één van onze tegenstanders van de voorbije Eurocup campagne Stelmet Zielona Gora. Hierbij werd Prince niet alleen topschutter van de competitie maar werd hij door de coaches ook verkozen tot MVP van de competitie. Hij was er goed voor 14,6 ppg, 3,1 assists en 5,3 rebounds. In de VTB-league was hij goed voor 13.1 ppg, 2,2 assists en 4,9 rebounds gemiddeld per wedstrijd.

John Edward (J.P.) Prince

  • °1987
  • USA
  • 2m00
  • Small Forward
  • Contract 2014-2015

Back to top