Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende: 70-84

Vlot geplaatst voor 1/2 finale BVB

De kwalificatie is nooit echt in gevaar gekomen. Oostende vatte de wedstrijd geconcentreerd aan en ging niet enkel voor kwalificatie maar voluit voor winst in de partij. Naar het einde van het derde kwart stond er net geen 20-puntenkloof op het scorebord en leek de wedstrijd gespeeld.

Een driepunter van Djordjevic voedde meteen een initiële 0-5. Arbitraire beslissingen zorgden echter voor commotie en nervositeit en gaven Mons heel even de kans om via Lasisi op voorsprong te komen. Djordjevic hield zijn troepen echter bij de les en na twee rake driepunters van Gillet leek alles weer onder controle (15-15).

Gillet deed er nog een derde driepunter bovenop en ook Keselj voegde er daar nog twee aan toe waarna er snel een eerste tienpuntenkloof op het bord stond (26-36). Mons werd rechtgehouden door Demps die vooral met individuele acties de schade kon beperken.

Ruststand: 33-39

In het derde kwart stak Oostende verdedigend een tandje bij. Vooral Mwema bracht energie en was omnipresent met intercepties en rebounds. Hij droeg er dan ook in ruime mate toe bij dat Mons zowat 5 minuten scoreloos bleef. Aanvallend vond Newbill nu helemaal zijn draai en na de vierde driepunter van Gillet stond er 40-58 op het scorebord.

Het vierde kwart was in feite overbodig en stond helemaal in het teken van het spreiden van de spelminuten in functie van de Championsleague wedstrijd van komende dinsdag in Litouwen tegen Juventus Utena.

Eindstand: 70-84

Telenet Oostende gaat dus door naar de 1/2 finale van de Beker van België!

Statistieken>>

Back to top