BC Oostende - Basic Fit Brussels: 79 - 52

Vlot voorbij Brussels

Naast de afwezigheid van de revaliderende Djordjevic moest Oostende tevens de aan zijn rug geplaagde sterkhouder Salumu missen. Vooral voor de rust was BCO nog wat zoekende maar na de pauze kon het weer wat snelheid maken waardoor de voorsprong dan toch snel opliep.

De Brusselaars namen de beste start via een driepuntterende Bosco (2-7) maar Lasisi kon samen met Jekiri en Fieler de rollen snel weer omdraaien (16-13). Omdat de Oostendse defense soms wat gaten vertoonde konden de bezoekers bij momenten iets te snel tegenscoren via een allerte Simmons (20-15) .  Een sterke invalbeurt van Kuridza (13 ptn voor de rust) zorgde alsnog voor een comfortabele voorsprong.

Ruststand: 39-25

Oostende bepaalde na de pauze meteen het tempo en telkens wanneer de kustploeg snel kan spelen, volgen de scores elkaar meestal snel en makkelijk op. Jekiri bleef stoorzender in defense terwijl Fieler en Lasisi voor de tegenprikken en afwerking aan de overkant zorgden (49-27). Harrel en Simmons reageerden met een driepunter maar 9 opeenvolgende punten van Lasisi drukten het resterende sprankeltje hoop bij de bezoekers definitief de kop in (60-36). In het laatste kwart viel de Oostendse motor weer wat stil maar via driepunters van Mwema werd de voorsprong geconsolideerd. Finaal mochten jongeren Lambrechte en Buysse nog enkele minuten opdraven en hun kunnen etaleren!

Eindscore: 79-52

Statistieken>>

Back to top