Liege Basket - BC Telenet Oostende: 76-89

Vlot voorbij de rode lantaarn

Tot circa 1 minuut voor rust leek de wedstrijd in Luik naar een uiterst vlotte overwinning te lijden. Een onverwachte 7-0 uppercut van de thuisploeg in de laatste minuut van die eerste helft, verstoorde het voorgaande scenario helemaal want ook na de rust bleven de Luikenaars aanklampen, al kwam de Oostendse zege nooit meer in gevaar.

De thuisploeg wist geen raad met de sterke en zelfs onhoudbare aanwezigheid van Katic onder doel (7-16). Driepunters van Gillet en Salumu duwden door naar 10-26 en ondanks driepunters van Pennick, Hertay en Simpson kon Oostende zijn voorsprong verder uitdiepen. Mwema met een driepunter maar vooral Walden als aangever en afwerker van enkele fastbreaks, zorgden voor 24-43 op een dikke minuut voor rust. Onachtzaamheid in de Oostendse verdediging en een bijkomend balverlies lieten toe dat de thuisploeg in geen tijd zijn achterstand met 7 punten kon reduceren.

Ruststand: 31-43

Na de pauze probeerde Oostende zijn voorsprong opnieuw op te drijven maar dat ging niet meer zo vlot als in de eerste helft, integendeel.  Via driepunters van Gillet en Kesteloot en een opnieuw stevige Katic kon niet verder meer uitgelopen worden dan 40-56 en 43-59.  Individuele acties van Sweetney en een verre bom voor Moris zorgden voor 53-63. Bovendien keken zowel Boukichou als Katic even later beiden tegen een 4e persoonlijke fout aan.  Het vertrouwen van de thuisploeg had een boost gekregen en verre bommen van Sweetney en Simpson deden de Oostendse voorsprong heel even zakken tot 76-80.

Geen paniek echter bij de Oostendenaars waar eerst Newbill met scores en assists en even later ook Walden de scheve situatie weer rechttrokken.

Eindstand: 76-89

Statistieken>> 

Back to top