BC Telenet Oostende - Belfius Mons-Hainaut: 83-56

Vlot voorbij Mons-Hainaut

BC Oostende behoudt zijn feilloos parcours in deze final round door opnieuw Mons-Hainaut zonder punten huiswaarts te sturen. niettegenstaande de Henegouwers na de stevige nederlaag in de Beker van België verbeten aan de opworp verschenen, kon de thuisploeg na de rust dan toch definitief afstand nemen.

In een gelijkopgaande begin van de wedstrijd teerde Oostende voornamelijk op collectieve kracht (9-8). Mons moest het vooral van de driepunters van Battle hebben. Wanneer deze steun kreeg van Lasisi nam Mons heel even het voortouw (9-13). Een trefzekere Ponitka herstelde het evenwicht (16-15) maar opnieuw zorgden Battle en Lasisi voor twee nieuwe driepunters (16-21). Na een Time-out van coach Gjergja werd de defensieve intensiteit bij de thuisploeg wat opgedreven waardoor de Henegouwers niet zo dikwijls meer in een vrije positie kwamen. Oostende domineerde bovendien ook de rebound en plukte meer dan dubbel zoveel terugkaatsers dan de bezoekers. Prince werd stevig aangepakt en had het moeilijk maar Serron en Berggren speelden heel allert en zorgden bij 40-30 voor de eerste tienpuntenkloof van de partij.

Ruststand: 40-32

In het derde kwart had de thuisploeg het aanvankelijk moeilijk met de afwerking. De verdediging was meer dan behoorlijk maar er kon niet belet worden dat Mons toch terugkrabbelde tot 40-36.  Maar een driepunter van de  energieke Serron en enkele flitsen van Ponitka waren voldoende om de schade te herstellen (51-41).

Mons probeerde nog heel even met een zoneverdediging maar dat haalde allemaal ook niet zoveel uit. Met een driepunter zorgde Serron voor 58-44. Met 7 punten op rij poogde Smith nog heel even de schade te beperken maar Marnegrave en Serron voedden meermaals de fastbreak(65-51). Gillet (3 driepunters) en Boukichou (8 punten waaronder een spetterende dunk) kleurden de eindfase van de wedstrijd die finaal toch met een ruim verschil werd gewonnen.

Eindresultaat: 83-56

Berggren 8-0, Serron 4-8, Muya 1-0, Marnegrave 2-4 (7 reb en 7 assists), Wilkinson 2-0, Gillet 5-9, Salumu 2-0, Ponitka 2-8, Boukichou 2-12, Djordjevic 2-4, Prince 4-2

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top