BC Telenet Oostende - Liege Basket: 79-54

Vlotte start van de reguliere competitie

Oostende heeft de start van de competitie alvast niet gemist. Weliswaar zonder Thompson (ontstoken sinussen) en nog steeds zonder Wilkinson (hernia) werd vlot gewonnen van de bezoekers uit Luik.

Via een stugge verdediging en veel aanvallende collectiviteit werd vlot afstand genomen van de Luikenaars (20-8). In het tweede kwart verzwakte echter de Oostendse concentratie, zakte het tempo en werd de rebound niet langer gecontroleerd. Via 9 punten op rij van Ferguson had Luik zijn achterstand weer helemaal goedgemaakt en kwam het even later zelfs op voorsprong (24-27). Na enkele wissels bij de thuisploeg sloot de verdediging weer wat beter en via twee inleggers van Ponitka werd de rust bereikt bij 33-31.

Ruststand: 33-31

Tijdens de rust kon coach Gjergja de focus terugbrengen in zijn team dat meteen heel scherp startte. Via een driepunter van Gillet en een Stipanovic die goed afwerkte, nam Oostende meteen weer afstand (43-31). De defensieve intensiteit was vrij hoog met vooral Serron die extreem veel energie bracht. Dit alles dwong luik tot heelwat balverliezen die feilloos werden afgewerkt aan de overkant. Ponitka zorgde in zijn eentje voor een nieuwe tempoversnelling met twee dunks en een driepunter en zorgde zodoende voor de twintiger verschil op het scorebord (59-39) . Het was diezelfde Ponitka die samen met Berggren en Petrovic de voorsprong nog verder opdreef tot maximaal 79-49 maar Luik kon in extremis toch nog wat milderen tot een 79-54 eindstand.

Eindstand 79-54

Berggren 6-7, Serron 4-2, Stipanovic 2-7, El Mahsini 0-0, Marnegrave 5-1, Petrovic 2-8, Gillet 2-3, Salumu 0-5, Ponitka 8-11, Boukichou 0-2, Djordjevic 4-0

Meet foto’s vindt u in de gallerij BC Telenet Oostende – Liège Basket 09/10/2013

Back to top