Leuven Bears - BC Telenet Oostende: 52-86

Vlotte winst in Leuven

Zoals reeds aangekondigd kwam Leuven verzwakt aan de opworp door de afwezigheid van hun sterkhouders Westrol en Troisfontaines. Dit betekende echter niet dat de Oostendse spelers deze partij als een formaliteit beschouwden. Er werd geconcentreerd gestart en deze concentratie werd ook grotendeels aangehouden tot op het einds

Via Ponitka en Djordjevic nam Oostende de beste start (0-8) maar de nog frisse en enthousiaste Leuvenaars hielden gelijke tred. Met hun wisselende verdediging en aanvallende impulsen van Deroover (2 driepunters) en Tumba stond het snel weer gelijk (12-12). Nog steeds via Deroover kwam de thuisploeg ook heel even op voorsprong (16-15). Maar toen was het Leuvense liedje uit: 4 driepunters van Gillet, eentje van Salumu en een dunk van Prince verder stond het 27-43. Lassisi en Moris waren de enigen die voor de rust nog konden scoren voor de thuisploeg.

Ruststand: 30-47

In het derde kwart ging Oostende op zijn elan verder. Leuven koos nu consequent voor een zoneverdediging maar niet voor heel lang aangezien deze in geen tijd door Serron en Ponitka op een hoopje werd geknald waardoor voor het eerst een verschil van 30 punten stond opgetekend (32-62). Peterson en Boachik ontwaakten heel even voor de thuisploeg maar de impact op de score bleef beperkt (50-77).

Coach Gjergja kon enerzijds zijn sterkhouders als Djordjevic en Echenique laten rusten en anderszijds met zijn volledige team roteren. Salumu en een attente Berggren kleurden het vierde kwart voor Oostende en Serron mocht met zijn tweede driepunter de eindstand vastleggen.

Eindstand; 52-86

Berggren 0-8, Serron 0-8, Echenique 0-0, Muya 0-1, Marnegrave 4-3 (7 assists), Wilkinson 2-2, Gillet 16-2, Salumu 7-5, Ponitka 10-6, Boukichou 3-2, Djordjevic 3-0, Prince 2-2

Voor de volledige statistieken: klik hier>>>

Back to top