BC Oostende - Liege Basket: 101-70

Vlotte winst tegen Luik

Er heerste een gezellige sfeer in een goed gevulde arena voor deze partij tegen Luik. BCO maakte zijn tegenstander van bij het begin duidelijk dat er niets te rapen viel aan de kust en blijft zodoende ongeslagen de rangschikking aanvoeren.

Djordjevic dirigeerde zijn team van bij het begin en vanuit een strakke verdediging vond hij in Jekiri maar vooral Fieler de juiste  afwerkers (23-5). Buiten de driepunters van Penninck kwamen de Luikenaars niet al te veel tot scoren. Bij 33-12 zette Salumu de twintiger op het bord, maar net toen ging de concentratie en defensieve intensiteit wat achteruit. De bezoekers plukten teveel aanvallende rebounds en konden zo hun achterstand wat milderen (33-17) maar driepunters van Buysse en Mihailovic herstelden de voorsprong net voor de rust.

Ruststand: 50-26

Na de pauze had BCO het moeilijk om zijn niveau van de eerste helft aan te houden maar Kesteloot (twee driepunters) hield de voorsprong intact. Jekiri controleerde ondertussen de rebound en toen Mihailovic tegen een Luikse zone twee driepunters binneknalde was de dertiger verschil een feit (77-47).  Coach Gjergja gaf  vervolgens al  vrij snel spelminuten aan de jongeren Buysse, Lambrecht en Kotrulja die met steun van Mwema vlot de century bereikten met nog steeds dertig punten voorsprong.

Eindstand: 101-70

Statistieken>> 

Back to top