„Voel mij terug topfit” (Jared Berggren)

Iets meer dan twee maanden nadat hij bij Spirou Charleroi uitviel met meniscus kwetsuur maakt Jared Berggren zaterdag bij Kangoeroes Boom zijn heroptreden met BC Telenet Oostende. Geen dag te vroeg voor de Oostendse Rookie center. „Ik ben er terug helemaal klaar voor en popel van ongeduld om de eindspurt naar de play-offs in te zetten.”

Voor Jared Berggren waren de eerste maanden van 2014 niet bepaald een pretje. Net toen hij iedere week meer en meer zijn stempel op elke wedstrijd zette, kwam een scheurtje in de meniscus roet in het eten gooien. Onmiddellijk na de diagnose door de medische staff van BC Telenet Oostende werd beslist Jared in Chicago te laten opereren door dr. Brian Cole verbonden aan de Chicago Bulls.

„Enkele dagen na de geslaagde operatie begon ik reeds aan mijn revalidatie bij mijn vroegere universiteitsploeg University of Wisconsin beginnen om twee weken later naar Oostende terug te keren en die revalidatie onder leiding van onze kiné Jos Desmet, verder te zetten. Met daarbij ook dagelijkse sessies in het in revalidatie gespecialiseerde Belgisch Zee Instituut voor Orthopedie (BZIO). Vandaag voel ik mij dankzij al die goede zorgen terug topfit. Wat een immense opluchting is het om terug voluit te kunnen basketten! Op training loopt alles terug vlotjes. Nu nog wedstrijdritme opdoen…”

Dat dit wederoptreden bepaald tegen rode lantaarn in de Ethias League Kangoeroes Willebroek gebeurt, is voor Jared Berggren helemaal geen reden om die wedstrijd als een verplicht nummertje te aanzien.

„Nu Quentin Serron en ikzelf terug beschikbaar zijn kan BC Telenet Oostende dit seizoen voor het eerst ècht op zijn volledige roster rekenen dat aanvankelijk bij de start van het seizoen werd samengesteld. Dat zal enig aanpassingswerk vergen wat men bij Kangoeroes Willebroek ook zal beseffen. Bij hen lopen enkele spelers rond die ons het leven behoorlijk zuur kunnen maken, zelfs al wonnen wij de voorbije twee wedstrijden tegen Thomas De Thaey & C° telkens overtuigend met een Century (102-64 in Sleuyter Arena, 81-107 in Willebroek). Maar intussen legden de Kangoeroes wel behoorlijk het vuur aan de schenen van Spirou Charleroi door vorige week in de terugwedstrijd Beker van België in Charleroi met 60-63 te gaan winnen en ei-zo-na de met 7 punten voorgift aan de match begonnen Spirou’s (81-87) uit de beker te bonjouren. Dit met een spectaculaire remonte in de tweede helft. Aan BC Telenet Oostende om ons gedurende de volle 40 minuten te focussen en volop geconcentreerd te blijven spelen.”

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top