BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar: 90 - 74

Voldoende aan één goeie helft voor winst tegen Okapi Aalstar

Na de bekerwinst afgelopen maandag en de reeds geconsolideerde pole position voor de play-offs, kwam het er vooral op neer om de focus scherp te houden en een goeie prestatie neer te zetten.  Zonder Jared Berggren (buikgriep) en de geblesseerde Wes Wilkinson kwam het gewicht onder doel vooral op de schouders van Boukichou en Marelja terecht.

Aalst en Oostende hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht. Clark en Tofi met driepunters bij de bezoekers en Serron en Ponitka bij de thuisploeg waren de speerpunten (15-12).  Toch had de thuisploeg het moeilijk met de concentratie: slordig in aanval en te relaxt in verdediging. Vooral dat laatste liet toe dat Aalst teveel open shotkansen kreeg die ze in de eerste helft met grote precisie afwerkten (61% 2pt en 43% 3pt).

“Q” to the rescue

Gelukkig kon Oostende rekenen op een beresterke Quentin “Q” Serron die met hopen energie en een pak punten, zijn team op sleeptouw nam en in het zog van de bezoekers hield. Vooral toen deze na driepunters van Johnson en Clark tot 32-41 uitliepen was dit hard nodig.   Ook Muya toonde veel inzet en dankzij een driepunter van Prince bleef de kloof nog binnen de perken aan de rust.

Ruststand: 39-44

Na de rust hadden diezelfde Serron, Boukichou en Djordjevic de scheve situatie in één ruk weer rechtgezet (50-47). Oostende zou deze voorsprong niet meer afgeven al duurde het wel tot in het vierde kwart tot er een duidelijke kloof kon worden opgetekend. Clark en Johnson waren de grootste bezielers van het Aalsterse aanvalspel, maar konden samen niet op tegen Ponitka, Serron en Gillet (2 driepunters) die uiteindelijk voor het eerst een tienpuntenkloof lieten optekenen (74-63).

Vooral Prince kleurde het laatste kwart met scores en assists. Door zijn driepunter, eentje van Serron en 6 punten van Boukichou, werd de het verschil net geen twintig punten (84-66). De late driepunters van Johnson en Clark kwamen voor de bezoekers veel te laat, maar verfraaiden enkel de eindscore.

Eindstand: 90-74

Serron 16-7, Marelja 0-2, Muya 6-0, Marnegrave 0-2, Gillet 4-6, Salumu 0-0, Ponitka 4-7, Boukichou 4-12 (10 reb), Djordjevic 0-7, Prince 5-8 (6 assists)

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top