Volle 40 minuten bij de les blijven!

Kan Liège Basket donderdagavond in hun eigen zaal de regerende landskampioenen BC Telenet Oostende nog een pad in de korf zetten op weg naar de halve finale? Op basis van wat beide ploegen dinsdag tijdens de eerste match kwartfinale play-offs op het parket toonden, is het alvast duidelijk dat BC Telenet Oostende wel de volle veertig minuten geconcentreerd moet blijven spelen wil het een dergelijk scenario vermijden!

Niels Marnegrave gaf het in zijn vooruitblik naar de kwartfinale play-offs reeds duidelijk te kennen: dit betFirst Liège Basket, dat zich pas als achtste ploeg plaatste voor de koers naar de titel, mag je nooit onderschatten. Niet in het minst omdat vrijwel alle spelers zich in de kijker willen spelen met het oog op een lucratief contract volgend seizoen bij een andere ploeg.
Een gegeven waar o.a. Lucky Jones en Dominique Morrison dinsdag in de Sleuyter Arena duidelijk oren naar hadden. Hun ogenschijnlijk kansloze lange afstandsbommen zoefden vooral in de tweede helft, probleemloos door het net. Meteen het vuur duchtig aan de schenen leggend van BC Telenet Oostende dat na een 17-punten voorsprong de teugels (te snel) had gevierd.
De conclusie uit deze vierde confrontatie tussen beide ploegen, met telkens de Zaikapitings aan de winnende hand, is niet moeilijk te trekken. Wil BC Telenet Oostende een eventuele derde en beslissende match vermijden om zich voor de halve finales play-off te plaatsen: defense en concentratie zijn de sleutelwoorden! Meteen de prognose van ex-BCO speler en coach, nu TV commentator, Tony Vanden Bosch, waar makend. « Het wordt 2-0 », voorspelde Tony VDB begin deze week nog in een kranteninterview.
Toch niet uit het oog verliezen dat betFirst Liège Basket in de Poule B in de eindfase Scooore!League geen enkele van zijn vijf thuismatchen verloor en zelfs Basic Fit Brussels – dat dinsdag in de kwartfinale play-offs Spirou Charleroi in de Spiroudome met 109-113 overwon – met lege handen naar de hoofdstad terugstuurde.
Hopelijk kan BC Telenet Oostende het Luikse obstakel omzeilen en krijgt deze basketkenner bij uitstek gelijk. Wat meteen een basketloos Pinksterweek-end zou betekenen voor de Oostendse Yellow Army….

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top