“Voluit gaan voor die 16e beker” (P.A. Gillet)

BC Telenet Oostende Never Stops! Die slogan staat op de speciaal ontworpen T-shirts waarmee tientallen bussen vol Oostendse supporters op Paasmaandag getooid zullen zijn in de eenmalig tot bankettempel omgetoverde concertzaal van Vorst Nationaal. Die solgan willen alle Zaikapitings op het parket proberen waar te maken in de finale van de Beker van België tegen BetFiirst Liiège. De 16de Beker van België voor BC Telenet Oostende? “Ja” stelt de vol vertrouwen blakende Pierre-Antoine Gillet.

Verrassende, maar daarom allerminst onverdienstelijke tegenstander in deze voor BC Telenet Oostende derde bekerfinale op rij, wordt dus het jonge BetFirst Liège. Een ploeg die nog een enorme progressiemarge heeft maar dit seizoen leergeld betaalde door soms op cruciale momenten warm en koud te blazen. Hierdoor belandden ze niet in de top 6 van de Final Round, en moeten zodoende nog keihard optornen tegen Brussels en VOO Verviers-Pepinster voor plaatsen 7 en 8 die recht geven op de play offs.
Toch beschouwen de Luikenaars door het behalen van de finale Beker van België, hun seizoen nu reeds als geslaagd. Zeker met de wetenschap dat zij daarvoor meervoudig landskampioen en bekerwinnaar Spirou Charleroi alsook nog recentelijk bekerwinnaar Okapi Aalstar opzij zetten!!!!

“Het bewijst dat wij die finale tegen Luik zeker niet als een verplicht nummertje mogen beschouwen!” waarschuwt ex-Luikenaar, nu Zaikapiting, Pierre-Antoine Gillet.
“Het kan een dubbeltje op zijn kant worden. Dit Luik is tot alles in staat en kon in de 1/4 & 1/2 finales ook al pieken tegen zowel Charleroi als Aalst. Daarom dat BC Telenet Oostende de wedstrijd super geconcentreerd moet aanvatten en die mentale ingesteldheid de volle veertig minuten moet kunnen aanhouden. Als we dat kunnen, dan heb ik er ook vertrouwen in dat BC Telenet Oostende maandag zijn 16de Beker van België naar de kust kan meebrengen. Doen we dit niet, dan dan kan het alle kanten uit ! “

Onze Zaikapitings kregen weliswaar twee dagen welverdiende rust na de felbevochten zege bij Antwerp Giants maar werden sindsdien door head-coach Dario Gjergja voortdurend met de neus op de feiten gedrukt dat zij de voorbije wedstrijden soms te laks verdedigden. Een gevoelig punt waar volgens Pierre-Antoine Gillet duchtig werd op getraind.
“Iedereen begrijpt waar het schoentje wringt. Gelukkig hebben wij een ganse week om ons terug volledig op die enkele minpunten te concentreren. Verdedigen blijft de basis van mogelijk succes. Daarom ook dat wij vast besloten zijn vanaf de opworp onze tegenstanders maximaal onder druk te zetten. De finale van de Beker van Belgïe is immers speciaal. Er is geen vangnet. Het wordt winnen of verliezen, en wij gaan voor winst…!”

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top