«Voluit voor winst gaan! » (Rasko Katic)

« Een Europese titel in clubverband is het enige wat me nog ontbreekt op mijn palmares. Daarom ook dat ik er zo op gebrand  ben om me woensdag met BC Telenet Oostende in Chalon (F) te plaatsen voor de FIBA Europe Cup finale ». Zilveren medaille winnaar met Servië op de FIBA World Cup 2014 Rasko Katic laat er geen twijfel over bestaan: het door een vijftigtal ‘die hard’ supporters gesteunde BC Telenet Oostende gaat voor de volle buit bij Elan Chalon.

Samen met boezemvriend en partner in crime Dusan ‘the general’ Djordjevic de op Europees niveau meest ervaren Zaikapiting, kijkt Rasco Katic vol verlangen uit naar woensdagavond (opworp 19.30 uur, live op de betaalzender Live Basketball TV te volgen).
«Na onze 85-80 zege in de VersluysIDôme starten we met vijf punten voorsprong. In theorie is dat te weinig om comfortabel te zijn. Anderzijds stimuleert het ons als ploeg om die zo belangrijke match met de juiste mentaliteit te benaderen. Dat kan slechts op één manier:  voluit voor winst gaan!»
Rasko Katic maakt zich sterk dat BC Telenet Oostende het op een ijzersterke thuisreputatie bogend Elan Chalon (Europees dit seizoen thuis ongeslagen, 7 zeges, 1 gelijkspel) ook in hun met 4.000 supporters gevulde Colisée aan kan.
«Behalve de 2m18 metende Mustapha Fall vind ik hen niet extreem sterk inside. Daar moeten Khalid (Boukichou) en ikzelf kunnen van profiteren. Aan ons ook om als ploeg de collectief verdedigende druk dermate hoog te leggen, wat hun goudhaantjes Cameron Clark en Jon Roberson uit hun comfortzone moet houden. Het laatste wat mag gebeuren is dat gelijk wie bij Elan Chalon gemakkelijke shotkansen krijgt. »
Aan de zaterdag verloren tumultueuse wedstrijd bij Kangoeroes Willebroek wilt Rasco Katic verder geen woorden aan besteden. Een slechte generale repetitie is misschien de voorbode van een geslaagde première?
« Wij concentreren ons nu volledig op Elan Chalon. Iedereen in de ploeg is klaar voor deze erg belangrijke match met een voor BC Telenet Oostende eerste ooit Europese finaleplaats als inzet. Zowel mentaal als fysisch groeit het team iedere wedstrijd. Ideaal voor wat komen moet. Dat is pas money time. Daar leven wij allemaal naartoe. »
Duidelijker taal kan moeilijk. BC Telenet Oostende reist dinsdag met de luxe-ploegbus vol goede voornemens af voor de 650 km trip naar Chalon.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top