„Vormpeil en inzet hoopgevend” (Arthur Goethals)

„Het is opmerkelijk dat BC Telenet Oostende systematisch afstand neemt in het 4de quarter. Dat was zo in onze schitterende Eurocup campagne, en evenzeer in de meeste wedstrijden Ethias League. De reden? Ik denk dat onze brede kern aan kwaliteitspelers doorslaggevend is. Wat ook dit weekend voor de Final Four Beker van België, met twee wedstrijden in drie dagen, in het voordeel van BC Telenet Oostende kan uitdraaien.”

Voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende is duidelijk een gelukkige voorzitter. Dat Valencia en Unics Kazan straks de finale van de Euro Cup spelen, is volgens Arthur Goethals het beste bewijs hoe sterk BC Telenet Oostende dit seizoen wel presteert.

„Dat wij derde eindigden in de poule met Valencia en Kazan, deze laatste in de Sleuyter Arena klopten en volgens mij in Kazan hadden moeten winnen, zegt niet dat wij de derde beste ploeg in Europa zijn maar wel dat BC Telenet Oostende Europees zijn visitekaartje heeft afgegeven. Als bestuur kunnen wij niet anders dan tevreden zijn over deze campagne. Maar wij stelden in het begin van het seizoen ook dat we prijzen willen winnen. In de Ethias League staat BC Telenet Oostende momenteel eerste en op een zucht van de pole positie voor de play-offs. Onze titel van landskampioen verlengen is dus helemaal geen utopie. Al is dat pas binnen enkele weken. Eerst kan BC Telenet Oostende voor het tweede jaar op rij de Beker van België naar de kust halen. Afwachten wat die nieuwe formule met de Final Four brengt. Zeker is dat het moeilijk wordt. Met Charleroi, Luik en BC Telenet Oostende plaatsten zich drie van de eerste vier ploegen Ethias League, met uitzondering van Mons dat door de Zaikapitings werd uitgeschakeld, en het altijd gevaarlijke Antwerp Giants .Iedereen zal zich 100 procent geven. De inzet is immers een Europees ticket voor de Bekerwinnaar!”

In de halve finale wordt BC Telenet Oostende zaterdag in de vooravond geconfronteerd met seizoensrevelatie Basket Liège. Dat BC Telenet Oostende vorige zaterdag de Luikenaren met een twintiger terug naar de boorden van de Maas stuurde, is volgens voorzitter Arthur Goethals geen reden om ons nu reeds in de finale te wanen.

„We krijgen zeker een ander Luik te zien. Nu wel met de vorige week gekwetsten Bosco en Smith in het team. Onderschatten doe ik dit Luik helemaal niet. Toch denk ik dat BC Telenet Oostende het moet aankunnen en zich voor de finale van Paasmaandag in Paleis 12 van de Heizel te plaatsen. Zeker met het huidige vormpeil van onze brede kern en de enorme inzet in verdediging.”

Wie van Spirou Charleroi of Antwerp Giants het meeste kans maakt de andere finalist te worden, is voor de voorzitter van BC Telenet Oostende een dubbeltje op zijn kant.

„Louter op basis van de kwaliteit en de klasse van de spelers bekeken, maakt Charleroi het meeste kans. Maar volstaat klasse alleen om te winnen?”

Op naar de 15de Beker van België voor BC Telenet Oostende? Voorzitter Arthur Goethals gelooft er rotsvast in.

Deze ochtend trainden onze spelers voor het eerst in Paleis 12 te Brussel. Je kon de adrenaline voelen tijdens de training en je kon zien dat alle spelers 100% gemotiveerd zijn om een fantastisch resultaat neer te zetten in de Final Four.  

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top