« Vrijdagavond sleutelmatch » (Etienne Dermaut)

« Vrijdag in de Hasseltse Alverberg wordt een sleutelmatch van deze halve finales play-offs. Na de demonstratie die BC Telenet Oostende woensdag in de eerste manche van ‘best of five’ als ploeg op het parket zette en waarbij ze Limburg United in alle domeinen overklasten, beschouw ik de wedstrijd komende vrijdag reeds als een eerste sleutelwedstrijd in deze halve finale. Maar voor winst moet BCO dan wel een zelfde maturiteit en zegehonger uitstralen zoals gisteren te zien was »

Meervoudig Belgian Lion Etienne Dermaut, ex-speler en ex-assistent-coach bij BCO, deed zowaar bijna euforisch na deze eerste clash halve finale play-offs. Maar reeds voor de opworp had onze analist van de week er een zeer goed oog op voor de Zaikapitings: « Voor Limburg United is dit de eerste keer dat zij op dit topniveau en in die toch wel heel speciale sfeer die de play-offs eigen zijn, moeten aantreden. Misschien hadden ze hierdoor wat moeite om hun normale niveau te halen. Natuurlijk nestelen zij zich graag in de rol van underdog met de wetenschap eigenlijk niets te verliezen te hebben en enkel alles te winnen. Nu reeds is hun seizoen erg geslaagd en kunnen zij zonder enige druk deze 1/2 finale series spelen.  Dat de Limburgers op een stunt uit zijn lijkt duidelijk uit hun diverse verklaringen in de pers waarbij ze al te graag naar de twee eerder dit seizoen tegen BC Telenet Oostende gewonnen matchen verwijzen. Telkens met de melding dat Limburg United het zwart beest van Oostende is…Maar nu is het money-time. Ik ben er zeker van dat de Zaikapitings die mythe van ‘zwart beest’ naar de vergeethoek willen spelen. »
Profetische woorden naar wat twee uur later bleek en die Etienne Dermaut alleen in zijn visie sterkten.
« Limburg United zal er natuurlijk alles aan doen om zijn gebruikelijke spel in de eigen Alverberg weer op het parket te toveren. Gemakkelijk zal het zeker niet zijn voor het team van coach Gjergja. Voor de ploeg van Brian Lynch is het echter wel een onvervalste ‘alles of niets’ wedstrijd willen ze zondag niet met de rug tegen de muur naar Oostende moet afzakken.  Zeker is dat het woensdag voor eigen publiek tot het uiterste zal gaan om dit te vermijden. Anderzijds mag het wel duidelijk zijn dat BC Telenet Oostende wel het talent in huis heeft om ook on the road zijn wil op te dringen. »
Het wordt in ieder geval een nagelbijter. Afwachten in hoeverre Limburg United is bekomen van de uppercut aan zee. Afwachten ook met welke tactische wondermiddelen Limburg United-coach Brian Lynch kan uitpakken. Afwachten eveneens hoe meester-strateeg Dario Gjergja aan het roer van de Zaikapitings probeert om zand in het anders zo goed geoliede raderwerk van de Limburgse aanvalsmachine te strooien.
Dit allemaal live te volgen op TV. Afstemmen op Play Sports van onze sponsor Telenet of in uitgesteld relais bij Focus TV.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top