«Wat een defense!» (Christophe Beghin)

Ere-voorzitter Robert Volckaert van BC Telenet Oostende was er tijdens de rust van de derde manche halve finales play-offs niet al te gerust in voor onze Zaikapitings, achteraf was hij al iets geruster en hoopt hij dat de winnaar van vorige zondag, volgende week de finale speelt. Een mening die ex-BCO klepper  (1999-2004) en Belgian Lion Christophe Beghin, einde contract bij Spirou Charleroi en nu analyst voor VOO (Franstalige tegenhanger van onze sponsor Telenet) volmondig beaamde. «Kan BC Telenet Oostende woensdag in de Alverberg dezelfde verdedigende intensiteit opbrengen als in eigen zaal, dan maakt het woensdag al kans om zich te plaatsen voor finale ».

Met BC Oostende ‘Speler van het Jaar 2002’ na met de Zaikapitings de dubbel Beker-Kampioen te hebben behaald in 2001, om het jaar daarop de titel te verlengen, weet Christophe Beghin als weinige topbasketters hoe het er in de play-offs aan toe gaat: « Het is een ware fysieke uitputtingsslag. Maar evenzeer een mentale oorlog.  Wat de Zaikapitings defensief op het parket brengen, is werkelijk van zeer hoogstaand niveau. Ik was enorm onder de indruk van de manier waarop BC Telenet Oostende de ploeg van Brian Lynch zowat de ganse duur van de wedstrijd belette hun normale spelpatroon te ontwikkelen. Jammer genoeg konden ze er vooral in het begin niet genoeg aanvallend voordeel uit halen. Zoniet was de match al veel rapper beslist. »
Christophe Beghin is ook onder de indruk van de mogelijkheden op fysiek vlak van dit naar zijn mening nog erg fris ogend BC Telenet Oostende.
« Het is een echte pletwals. Met als exponent de onvermoeibare Quentin Serron die zijn opponenten het leven voortdurend onmogelijk maakt. Om de prestaties van alle andere spelers niet te onderschatten. Ook dat zal woensdag een rol spelen. Zeker mentaal. Bij Limburg United weten ze nu met de rug tegen de muur te staan. Voor hen is winnen een must. Bovendien ben ik er zeker van dat de Zaikapitings hun lesje van de vorige week met 89-83 verloren tweede match hebben geleerd. Ze weten dat ze de teugels geen seconde mogen laten vieren, tot het laatste fluitsignaal is gepasseerd. »
Werd P.A. Gillet zaterdag tot MVP van de match uitgeroepen, dan onderstreept Christophe Beghin evenzeer de topmatch van Jermaine Beal.
«Voor commentator Stéphane Druart en mezelf op VOO was Beal de X-factor die BC Telenet Oostende in het vierde kwart naar de zege katapulteerde. Beal beperkte zich niet langer tot het organiseren van het spel en super verdedigen. Met zijn drie bommen op cruciale momenten nam hij ook aanvallend zijn verantwoordelijkheden op. Nu ook Niels Marnegrave terug speelklaar is naast Dusan Djordjevic en Beal, beschikt BC Telenet Oostende nu ook daar over een extra rotatie. »

Back to top