«Wat recht te zetten tegen Brussels » (Aleksandar Marelja)

Herfstkampioen Scooore!League ondanks de valse start van het seizoen bij Basic-Fit Brussels, begint BC Telenet Oostende zaterdag in eigen Sleuyter Arena de terugronde tegen Guy Muya & C°. «Tegen Brussels hebben wij heel wat recht te zetten. Onze supporters verdienen een knalprestatie », kijkt een van vertrouwen blakende Aleksandar Marelja vooruit op de laatste thuismatch in 2015 van de Zaikapitings.

Gekwetst aan de knie maakte Aleksandar Marelja de mismatch bij Brussels mee vanuit de tribune. Een voor hem niet zo leuke periode die hij zo vlug als mogelijk hoopt te vergeten. Als het even kan door op het parket te schitteren zoals woensdag in de FIBA Europe Cup tegen het Zweedse Boras. Met 14 punten, 8 rebounds en 1 assist kreeg Aleksandar Marelja een 18 index quotering. Zijn puike prestatie hielp de Zaikapitings mee aan een riante zege.
« Prima maar niet goed genoeg. Mijn 4 balverliezen waren er teveel aan. Toch ben ik een gelukkig man. Zeker omdat ik eindelijk mijn ploeg BC Telenet Oostende werkelijk heb kunnen helpen. Dat dit nu door het ziekjes zijn van Rasko Katic op de center moest, was geen punt. Ik train alle plays zowel voor de 4 als de 5 positie. Dat is echter nu al verleden tijd. Zaterdag tegen Brussels moeten wij op zijn minst een even overtuigende prestatie brengen. Ik ben er samen met gans het team klaar voor ».
Respectvol tegenover Basic-Fit Brussels, maar duidelijk op eerherstel gebrand dus. Zeker is dat onze Zaikapitings alles uit hun kas zullen moeten halen tegen de hoofdstedelingen. De 87-79 zege van Brussels tegen BC Telenet Oostende was helemaal geen toevalstreffer. Voor 14 dagen verloren ze nipt met 72-71 bij Spirou Charleroi na de week ervoor Limburg United puntenloos naar huis te hebben gestuurd.
Dat het Brussels gevaar uit meerdere hoeken kan komen, weet men bij BC Telenet Oostende onderhand wel. Donald Sims, de steeds gemotiveerde Guy Muya naast Alexander Lichodzijewski en andere Brandon Ubel of Julian Gamble moeten aan banden worden gelegd.
Met de massale vokale steun van onze zaterdag in grote mate uit lieftallige damessupporters bestaande Yellow Army.
Laat u horen dames. Zo luid mogelijk. Jullie kunnen dat!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top