Liege Basket - BC Oostende: 72 - 63

Wedstrijd in Luik succesvol afgewerkt

Na een zeer moeilijke trainingsweek met geblesseerden, zieken en het prille vaderschap van Chase Fieler,  was het voor coach Gjergja telkens puzzelen om goeie trainingssessies te organiseren. Luik, dat wegens zaalproblemen in de zaal van Pepinster speelde, had ook veel last van blessures en had ook maar 8 spelers op het wedstrijdblad staan…

Oostende opende heel goed (0-8) via Fieler, Kuridza en een zeer trefzekere Salumu. Lhoest met een driepunter en acties van de goed aangespeelde grote jongens, brachten Luik opnieuw in de wedstrijd.  Salumu en Kuridza probeerden af te houden, maar Beverly was heel present onder de borden (21-22).

Het tweede kwart kende een gelijkaardig verloop. Via een zeer efficiënte Kuridza en een driepunter van Mwema kon BCO opnieuw afstand nemen (30-37). Maar de kleine Jordan bij de Luikenaars infiltreerde keer op keer heel sterk en kon zorgen voor aansluiting aan de rust:

Ruststand: 38-39

Harris zorgde al heel snel voor 43-43, maar Fieler en Kuridza lieten niet begaan  Tegen de Luikse zone-verdedeging Konden Schwartz en Buza samen drie driepunters binnenmikken (51-60).

Luik profiteerde van slordigheden bij BCO om steeds weer opnieuw aan te klampen (66-71) . Luik volharde in zijn zoneverdediging maar BCO kon via driepunters van Salumu en Schwartz, toch zijn voorsprong vasthouden . Ook Kuridza bleef bij de pinken (68-61) maar finaal waren het de vrijworpen van Djordjevic die de wedstrijd bezegelden.

Eindstand:72-83

Statistieken>> (nog niet beschikbaar)

Back to top