Okapi Aalstar - BC Telenet Oostende: 84-69

Wedstrijd om snel door te spoelen

De wedstrijd in het uitverkochte Forum kan geklasseerd worden in de rij van de zovele die daar de afgelopen jaren een gelijkaardg verloop kenden. Het feit dat Jean Salumu aan een botsing met Tofi een gebroken kaakbeen heeft overgehouden, is echter een veel zwaardere opdoffer!

Oostende startte aanvankelijk goed aan de wedstrijd en hield geruime tijd de controle. Djordjevic, goed voor 6 punten, 4 rebounds en 4 assists in de eerste 6 minuten was samen met Gillet die twee driepunters lukte, de grote bezieler van de Oostendse voorsprong (13-25). Tofi zat in de tang van Katic en Troisfontaines was de enige Aalstenaar die echt weerwerk kon bieden. Pas toen de van de bank komende Taylor tussen de lijnen kwam, sloeg de Aalsterse motor helemaal aan en via een driepunter van Geukens werd de initiële voorsprong haast helemaal weggespeeld aan de rust.

Ruststand: 37-39

Een gretig Aalst ging na de pauze meteen verder op zijn elan. Geukens nette nog een driepunter en de in de eerste helft onzichtbare Tofi trad ook mee op de voorgrond (44-39). Het was wachten op een driepunter van Dojordjevic voor de eerste Oostendse score. Via een driepunter van Newbill kwam BCO nog één keer aan de leiding (54-56) en via nog een driepunter van Gillet kon Oostende nog heel even aanklampen (60-58).

In het laatste kwart leek de veer gesprongen bij de kustploeg. Aalst toonde meer aggressiviteit en gretigheid en mocht veel te veel aanvallende rebounds naar beneden halen waaruit extra doelpogingen volgden. In een joelend Forum lukte nu alles bij de Ajuinen en stuurde coach Gjergja enkele minuten voor tijd de jongeren Lambrecht en Kotrulja het veld op om de tijd rond te maken.

Eindstand: 84-69

Statistieken >>

Back to top