Zielona Gora - BC Oostende: 98 - 68

Wet van de sterkste

Met een recente coacheswissel en het aantrekken van enkele nieuwe spelers probeert de Poolse kampioen er alles aan te doen om alsnog de tweede ronde van de Championsleague te bereiken. Met overwinningen tegen Besiktas, Avellino en nu ook BC Oostende lijkt het helemaal op weg om daarin te slagen.  BCO kon opnieuw rekenen op een heroptredende Djordjevic maar moest het nog steeds zonder Mihailovic en nu ook de door griep gevelde Fieler doen…

Oostende startte enthousiast en complexloos. Het speelde vlot mee 7-7.  De Polen bleken wel zeer efficiënt onder doel via een ijzersterke Dragicevic (14-11) maar steals van Schwartz en Lasisi voedden een 0-6 tussenspurt aan het einde van het eerste kwart (14-17). Salumu moest naar de kant met foutenlast maar Mwema hield met zijn driepunters zijn team in het spoor van de thuisploeg (28-25). Echter, via driepunters van Kelati en scores onder doel van Dragicevic bleven de Polen op voorsprong. Lasisi zorgde nog even voor 36-33, maar via de vrijworplijn en een dodelijke driepunter van Gecevicius, kreeg BCO alsnog een opdoffer net voor rust.

Ruststand: 47-38

Oostende kon niet meteen  een vuist maken terwijl aan de overkant Dragicevic onverstoorbaar doorging op zijn elan (56-43). Mwema en Jekiri konden nog reageren  (58-48) maar dichter dan dat zou Oostende niet meer komen. Het werd steeds moeilijker om openingen te vinden in aanval terwijl het defensief ook totaal niet lukte om de thuisploeg af te stoppen. Zielona Gora speelde niet alleen goed samen, het plukte eveneens teveel aanvallende rebounds (73-53). Met driepunters van  Salumu en Djordjevic kon nog heel even een vuist gemaakt worden (75-60) maar dat waren hooguit de laatste stuiptrekkingen. Oostende moest gewoon de wet van de sterkste ondergaan en daar was niet veel anders tegen te beginnen.

Eindstand: 98-68

Statistieken>> 

Back to top