Wij kunnen in Italië stunten (P.A. Gillet)

Kan BC Telenet Oostende na zijn erg hoopgevende 79-56 zege tegen Okapi Aalstar dinsdag in het Zuid-Italiaanse Avellino bevestigen en meteen voor een eerste overwinning in groep D Basketbal Champions League tekenen? Man-in-vorm na twee maanden blessureleed, Pierre-Antoine Gillet, acht de Zaikapitings niet kansloos. «Op voorwaarde dat we de ganse match geconcentreerd blijven, de balverliezen beperken en zowel defensief als in aanval naar een hoger niveau evolueren».

Maandagmorgen lang voor het krieken van de dag met hun spelersbus naar Brussel, wachtte BC Telenet Oostende een 10 uur lange reisdag naar Avellino. Een 55.000 inwoners tellend provinciestadje in Campanië, op 60 km van Napels en in de schaduw van de indrukwekkende vulkaan Vesuvius. Om onmiddellijk het 5100 zitjes tellende Pala Sport del Mauro te verkennen waar dinsdag om 20.30 u. Scandone Avellino partij wordt gegeven.

«Na drie wedstrijden (Cibona, Strasbourg, Mega Leks) samen met Tenerife ongeslagen aan de leiding, behoort Avellino ongetwijfeld tot één van de betere teams in groep D Basketbal Champions League, » waarschuwt Pierre-Antoine Gillet voor wat de Zaikapitings in het warme Zuid-Italië te wachten staat.

«Avellino schittert niet alleen in de Champions League. Na hun 77-79 zege zondag (na één verlenging) bij Varese, tweede in Lega A, verloren ze in zes matchen enkel bij leider EA7 Armani Milano. Het niveau van de Italiaanse Serie A kennend, wacht ons een keiharde dobber ».
Niet enkel de ruime zege tegen vice-kampioen Okapi Aalstar sterkt Pierre-Antoine Gillet in de overtuiging dat BC Telenet Oostende in de goede flow zit.
« Vooral de manier waarop we speelden, doet het beste verhopen. Wij hebben in blok de puntjes op de i gezet. Verdedigend door de tegenstanders elk gemakkelijk shot te ontnemen, aanvallend door de juiste snotkeuzes te maken. Dat onze 3-punters vlotjes binnen zoefden toont aan dat wij stilaan met meer vertrouwen spelen. »
Natuurlijk wordt Avellino, bij wie de jonge Belgian Lion guard  #32 Retin Obasohan (ex-Willebroek en 4 jaar NCAA bij Allabama ’16) regelmatig in de basisvijf start, andere koek.
«Retin krijgt met Jean Salumu, Vincent Kesteloot, Khalid Boukichou en mezelf wel vier andere Lions tegen zich (lacht). Wij kregen zondagavond nog tactische richtlijnen mee van de coaches bij het bekijken van de videobeelden van Avellino. Het is een ploeg die nooit afgeeft en op een quasi volledig Amerikaanse leest is geschoeid. Center Marco Cusin (2m11) is de enige Italiaan die regelmatig start naast Amerikanen Marques Green (PG), Levi Randolph (G), Maarten Leunen (F) en Adonis Thomas (F). Hun coach Stefano Sacrepanti roteert normaal met maximaal 8 spelers. Misschien ligt daar een kans die wij kunnen grijpen? Zeker nu onze bank ook stilaan met meer vertrouwen begint te spelen. Concentratie wordt het sleutelwoord. Wij hebben de mogelijkheden om in Italië te stunten. Ik geloof er 100% in! »

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top