« Wij kunnen nog veel beter » (Nedim Buza)

« Kangoeroes Basket Willebroek is een niet te onderschatten tegenstander. Dat ondervonden wij reeds in de Scoore!League en tijdens onze dubbele confrontatie kwartfinale Beker van België. Wij mogen ons niet laten verrassen », kijkt Nedim Buza vooruit naar de eerste thuismatch 2016 van onze Zaikapitings. Opworp zaterdag om 20.30 uur in de Sleuyter Arena door niemand minder dan Sportvrouw van het Jaar, wereldkampioene boksen, Delfine Persoon.

Steeds nadrukkelijker zijn rijk talent op het parket demonstrerend voelt Nedim Buza (20) zich naar eigen zeggen iedere dag beter bij BC Telenet Oostende.
« Voor mij is het heel leerrijk onder de hoede van coach Dario Gjergja aan mijn verdere basketbalontwikkeling te kunnen werken. Hierbij speelt de samenwerking met gans onze ploeg ook voor heel wat mee. Het is een vriendenteam zoals je ze denkelijk weinig tegenkomt in de professionele basketwereld. Dat dit alles zich in prima resultaten vertaalt is super. Daarom ook dat we het aan onszelf en aan onze talrijke supporters verplicht zijn het maximum te geven tegen Kangoeroes Basket Willebroek. »
Volop in die strijd om de 8ste plaats Scooore!League gewikkeld voor een plaatsje in de play-offs, zullen de troepen van ex-BCO’er Daniël Goethals ongetwijfeld alles geven tegen onze landskampioenen. Dat de Zaikapitings hen eind november met een zware 94-59 uit de Beker van België wipten nadat ze nochtans de heenmatch voor een stunt zorgden en met 87-80 in eigen huis wonnen, ligt de Kangoeroes nog zwaar op de maag. Wat ook al ex-BCO’er Senne Geukens en andere Taylor sportief hopen recht te zetten. Al ziet Nedim Buza het niet zo ver komen.
« Het wordt niet gemakkelijk maar dat mag voor BC Telenet Oostende geen punt zijn. Zeker nu we met het in de FIBA Europe Cup erg geslaagd wederoptreden na kwetsuur van onze kapitein Dusan Djordjevic terug over onze volledige ploeg beschikken. Bij SLASLK Wroclaw toonde BC Telenet Oostende volle veertig minuten zeer geconcentreerd te kunnen basketten. Ook tegen een ploeg die minder sterk is. Het resultaat was prima en die lijn moeten wij doortrekken. Of zoals onze coach Gjergja het na de match in Polen zei, « ik ben gelukkig om het resultaat maar die ploeg heeft nog een zeer grote progressiemarge ». Aan ons om daar zaterdag tegen Kangoeroes Basket Willebroek verder aan te werken ».

Go, Oostende, go! Defense!!!

Back to top