Wij proberen voor 6 op rij te gaan (Quentin Serron)

Wint BC Telenet Oostende woensdag in het Poolse Zgorzelec tegen de ex-ploeg van J.P.Prince zijn zesde Europese match op rij, dan staat de deur naar de achtste finales Eurocup wagenwijd open voor de Zaikapitings. Quentin Serron laat er geen twijfel over bestaan dat BC Telenet Oostende alles zal proberen om zijn 13de Europese opdracht van dit seizoen zegevierend af te sluiten. “Maar we blijven realistisch. PGE Turow Zgorzelec is een heel goede ploeg, maar wij zijn super gemotiveerd”.

Kansloos (1/9…) uit de Euroleague gekatapulteerd in een reeks met kleppers Bayern München, FC Barcelona, Panathinaikos Athene, Fenerbahce Istanboel en Emperio Armani Milan, aast de Poolse kampioen PGE Turow Zgorzelec zonder meer op eerherstel in de Eurocup. Ook al begon het voor de groen-zwarten eerder in mineur met een 98-86 nederlaag bij Rytas Vilnius en moest vorige week tot de laatste seconde worden geknokt om in eigen Centrum Sportowe, het eerder door BC Telenet Oostende met 63-94 overwonnen Baloncesto Sevilla met 87-84 achter zich te houden. “Wij mogen ons aan die eerdere uitslagen vooral niet laten vangen. Wat voorbij is, is voorbij. Je kan geen enkele wedstrijd van je tegenstrevers als basis nemen om je eigen kansen in te schatten. Alles zal van onze eigen prestatie afhangen,” waarschuwt Quentin Serron voor ongepaste overschatting.

Dat nu Zaikapiting J.P. Prince, neefje van NBA guard Taysham Prince (Detroit Pistons, Boston Celtics en nu Memphis Grizzlies), vorig seizoen PGE Turow Zgorzelec in belangrijke mate meehielp aan het behalen van de Poolse landstitel, en daarbij voor zijn schitterend seizoen tot MVP van de PLK (Poolse competitie) werd uitgeroepen, geeft een extra pigment aan deze Eurocup clash tegen BC Telenet Oostende. Al moet dat volgens Quentin Serron niet worden overroepen.
“Natuurlijk is het voor ons een voordeel dat J.P.Prince de manier van spelen van PGE Turow Zgorzelec vrij goed kent, wat ook het geval is voor onze Poolse ploegmaat Mateusz Ponitka. So what? Zoals steeds moet BC Telenet Oostende uitgaan van zijn eigen sterktes weliswaar rekening houdend met de sterke en minder sterke kanten van de tegenstander. Zo weten wij dat PGE Turow Zgorzelec enkele zeer snelle benen in de ploeg heeft en bliksemsnelle transitie speelt. Hun absolute draaischijf is Mardy Collins samen met grote man Damian Kulig en schutter Michal Chylinski”.

Vooral de prestaties van de 1m98 grote en 100 kg wegende small forward Mardy Collins, vervanger van J.P.Prince bij Zgorzelec, zijn indrukwekkend. Zo nette deze ex-NBA speler (New York Knicks 2006-2009, LA Clippers 2009-2010) tegen Sevilla 20 punten, haalde hij 11 rebounds neer, deelde 9 assists uit en lukte 4 steals. Alsjeblieft! Voordeel voor PGE Turow Zgorzelec (3de in PLK competitie na hun 78-70 verlies vorige week bij het ons goed gekende Stelmet Zielona Gora), is dat zij het treffen tegen BC Telenet Oostende een volle week rustig kon voorbereiden, want ze waren vorig weekend vrij in de Poolse competitie. Daar waar de Zaikapitings tot de bodem dienden te gaan om tegen Brussels hun 14de competitiematch op rij te winnen. Wat Quentin Serron allemaal relativeerd.

“Die match hebben wij al lang vergeten. We waren niet geconcentreerd genoeg. Punt. Dit BC Telenet Oostende blijft in een winning flow. Wat we woensdag, ook zonder de wel via Praag (vliegtuig) waarna drie uur autobus naar Zgorzelec meereizende, maar nog steeds niet terug wedstrijdfitte, P.A. Gillet willen bewijzen. Wij zullen ons geen 100% maar 200% inzetten om te winnen”.

Opgepast supporters, de wedstrijd PGE Turow Zgorzelec-BC Telenet Oostende vangt reeds aan om 19 uur! De wedstrijd is voor alle Telenet klanten live te volgen op het gratis kanaal Sporting Telenet 8.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top