«Wij willen 3 op 3 tegen Luik » (voorzitter Johan Verborgh)

Kan het verschil qua voorbereiding op hun derde confrontatie van het seizoen groter zijn tussen BC Telenet Oostende en BetFirst Liège Basket? Door het winterweer vorige week van enig competitiebasket verstoken, zijn de Luikenaren zaterdag in de Sleuyter Arena amper aan hun tweede wedstrijd van 2016 toe. Pas donderdagavond terug in Oostende na hun bewogen Europese verplaatsing naar Boras (Zweden), wordt het voor onze Zaikapitings hun zesde de match in 23 dagen! Toch ziet voorzitter Johan Verborgh van BC Telenet Oostende geen teken van vermoeidheid bij zijn troepen.

Hij mag er woensdag op de live televisiebeelden (YouTube.com/FIBA) van de erg spannende, door BC Telenet Oostende uiteindelijk met 86-89 van Boras (Zwe) gewonnen match nerveus en bezorgd hebben uitgezien, volgens voorzitter Johan Verborgh van BC Telenet Oostende was dit slechts schijn.
«Alhoewel de Zweden veel taaiere klanten bleken dan verwacht, dacht ik er geen moment aan dat onze Zaikapitings die zo belangrijke match niet zouden winnen. Dat het in het begin wat stroef verliep? Logisch misschien als je bedenkt dat we de dag voordien meer dan 16 uur onderweg waren tussen Oostende en Boras. Niet bepaald een ideale voorbereiding voor een Europees treffen. Prachtig toch die uitslag. BC Telenet Oostende is nu al zeker van een plaats bij de last 16 in FIBA Europe Cup. Hopelijk houden wij de pole positie in Groep Q, wat ons thuisvoordeel bij de formule ‘best of three’ geeft. Toch besef ik dat dit moeilijk wordt met nog een verplaatsing bij rechtstreekse concurrent Turk Telecom Ankara voor de boeg ».
Feesten was er voor BC Telenet Oostende niet aan besteed in het diepvrieskoude Zweden. Wel na een verkwikkende nachtrust twee uur trainen in de Borashallen als voorbereiding op het Scooore!League treffen van zaterdag tegen BetFirst Liège Basket. De terugreis naar Oostende was immers pas donderdag om 17 uur vanuit Göteborg gepland. En nu was de Boeing 737 van SAS wel stipt om tijd! Geen muizenissen aan het hoofd en volledige concentratie op de komende opdracht. Meteen de derde confrontatie tussen BC Telenet Oostende en BetFirst Liège Basket  waarvan de eerste twee door BC Telenet werden gewonnen. 80-67 Supercup en 82-114 on the road Scooore!League.
« Die resultaten spelen nu geen rol meer. De match van zaterdag is een herbeginnen vanaf nul, zoals iedere wedstrijd trouwens. Ik kon in Zweden nogmaals vaststellen hoe goed de sfeer binnen deze groep is. Iedereen wil voor de 13de match op rij ongeslagen blijven in de Scooore!League. »
Een van vertrouwen blakende voorzitter en op de zege beluste spelergroep bij BC Telenet Oostende dus. Toch is iedereen bij de geel-zwarten er zich van bewust dat BetFirst Liège Basket geen hapklare brok wordt. Ook al verloren zij hun tot nu enige match van 2016 met 99-79 bij Hubo Limburg United en speelden ze sinds 8 januari geen seconde competitiebasket meer.
Niet vergeten dat BetFirst Liège Basket met 5 verliesmatchen op elf virtueel op de 3de plek staat in de Scooore!League. Toeval is dat niet. Met de jonge Belgische talenten Ioann Iarochevitch en Yann Hertay, erg complementair met de Amerikanen Jaime Smith, Lucky Jones, Dominique Morrison en Killian Larson, beschikt Liège Basket over een op alle posities te duchten spelergroep die in alle statistieken van de Scooore!League (index, punten rebounds, assists…) in de top-10 te vinden zijn. Nog een leuke basketavond in het verschiet in de zinderende Sleuyter Arena.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top