Preview BC Telenet Oostende - Le Mans Sarthe

Wij willen 5 op 5 thuis (Pierre-Antoine Gillet)

„BC Telenet Oostende mag dan reeds zeker zijn van een plaats in de 32ste finales Eurocup, wij willen woensdagavond tegen Le Mans Sarthe Basket in schoonheid de groepsfase eindigen met een 5 op 5 in eigen huis. Alleen, Le Mans moet hier winnen willen ook zij Europees overwinteren. Dat wordt gegarandeerd vuurwerk op het parket,” kijkt Pierre-Antoine Gillet vooruit op de zoveelste baskettopper die de Oostendse fans massaal naar de Sleuyter Arena moet laten afzakken.

Pierre-Antoine Gillet is naar eigen zeggen een zeer tevreden man die de transfert van middenmoter Liège Basket naar topploeg BC Telenet Oostende nog geen seconde heeft beklaagd. Zijn zowel in de Ethias League als in de Eurocup herhaalde goede prestaties bevestigen hoe goed de Luikenaar zich vandaag voelt aan de kust.

„Voor mij was die overstap een enorme uitdaging. Ik werd hier echt zeer goed opgenomen door de staff, de spelersgroep en ook de supporters. Onze prima uitslagen hielpen natuurlijk mijn integratie in dergelijk Belgisch en Europees schitterend topteam als BC Telenet Oostende in grote mate.”

Volgende opdracht voor bommenspecialist Pierre-Antoine Gillet is proberen de Franse sub-topper Le Mans Sarthe Basket met lege handen naar huis te sturen.

„Voordeel voor BC Telenet Oostende is dat wij die wedstrijd zonder enige stress mogen voorbereiden. Wat niet wegneemt dat wij niet 200% geconcentreerd aan de opwerp gaan verschijnen. Omdat Le Mans woensdag absoluut moet winnen willen zij niet op de valreep door Nymburck uit de Eurocup worden gewipt, zullen ze hier wel echt met het mes tussen de tanden strijden. Ik voorzie dan ook een zeer intensieve wedstrijd. Winst en verlies zullen weer in grote mate afhangen van wie het best verdedigd. In Le Mans wonnen wij dank zij onze betonnen verdediging met 71-80. De kers op de taart van onze zo succesvolle eerste luik in de Eurocup 2013-14 moet een nieuwe Oostendse zege worden.”

Dat Le Mans Sarthe Basket evenzeer die voor hen zo nodige zege wil, onderstreept hun Canadese coach John David Jackson.

„De voorbije matchen zag ik eindelijk meer agressiviteit bij mijn spelers. Meer steals, meer rebounds, meer shots. Het resulteerde vorige week Europees in een ruime 65-44 thuis tegen Artland Dragons, en zaterdag in de Franse competitie in een even riante 56-75 zege bij die andere Eurocup ploeg Asvel Lyon-Villeurbanne (dinsdag in strijd tegen het Valencia van Sam Van Rossom voor de 3de plaats in Groep C!). Wij moeten winnen bij BC Telenet Oostende!”

Le Mans moet het tegen de Zaikapitings wel rooien zonder hun guard, absolute uitblinker en topscorer DaShaun Wood. Op Nymburck uitgevallen met een handbeenbreuk is hij sinds vorige week tijdelijk vervangen door medical joker Torey Thomas. Alle aanvallende kracht bij de oranje-witten wordt nu verwacht van Pape Sy en hun Amerikanen Reyshawn Terry en Vaughn Diggins. Onder de borden mogen de Oostendse torens zich vooral aan het weerwerk van de Braziliaan Joao Paulu Batista verwachten.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top