“Wij willen de Supercup” (voorzitter Johan Verborgh)

BC Telenet Oostende kan zaterdag in eigen zaal opnieuw de Supercup winnen van Basket Liège. Alleen wordt het door de wekenlange onbeschikbaarheid van onze vier internationals  Serron, Gillet, Salamu en Buza naast coach Gjergja, allemaal tot vorige week in strijd om het Europees kampioenschap landenteams, veel moeilijker dan verwacht.”

Kersvers voorzitter Johan Verborgh (50) van BC Telenet Oostende is erg realistisch op de vooravond van de eerste wedstrijd met inzet voor het seizoen 2015-16. Hij zou zich nochtans geen mooiere entrée als voorzitter van de meest gelauwerde basketploeg van België (16 x Landskampioen en evenveel winnaar Beker van België) kunnen dromen dan zaterdag even na 22 uur de Supercup in de lucht te kunnen steken.
“Het zou inderdaad super zijn. Laten we echter vooral realistisch blijven. Er was niet enkel de wekenlange afwezigheid van onze vier internationals en coach Gjergja tijdens de voorbereidingsfase. Ook de kwetsuur van aanwinst Rasco Katic speelt in ons nadeel. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat BC Telenet Oostende als ploeg zal klaar staan!”

Het is duidelijk dat voorzitter Johan Verborgh met zijn onvoorwaardelijk supportershart op de tong spreekt. Een basketsupporter in hart en nieren die als jonge snaak het liefst naast zijn idool Mark Brown op de bus zat tijdens de vele verplaatsingen die hij meemaakte van het toenmalig roemrijke Sunair BCO. Vanaf zaterdag zit hij op de eerste rij van de VIP-tribune…
(lacht) – “Ja, ik schuif een rij vooruit. Van rij 2 naar rij 1. Het wordt voor mij het dichtste om een basketmatch te volgen. Zelf speelde ik immers nooit basket in competitie. Ook al ben ik een sportman in hart en nieren. Noem gelijk welke sport op, ik heb het geprobeerd. Zo kan je mij tijdens mijn vakantie gemakkelijk zien tennissen, zwemmen of golfen. Enkel voor het plezier. Het is anders met mijn twee baskettende zonen.”

Dat allemaal nam niet weg dat Johan Verborgh als voorzitter van BC Telenet Oostende onmiddellijk in de voetsporen van zijn roemrijke voorganger, nu voorzitter van de Basket Liga Arthur Goethals, trad bij de samenstelling van het team waarmee BC Telenet Oostende hoopt om opnieuw mee te spelen voor de titel en de Beker (zonder daarmee de Europese ambities in de nieuwe FIBA Europe Cup te vergeten).
“Konden wij onze Belgische sterkhouders Serron, Salamu, Gillet, Boukichou en Marnegrave naast ‘generaal’ Dusan Djordjevic en de op het eind van vorig seizoen bijgekomen Archie en Marelja behouden, er moesten vervangers worden voorzien voor Ponitka, Muya, Berggren en Prince. In nauw overleg met onze Task Force had ik daar reeds een actieve rol in. Het inpassen van Belgisch talent Hemeleers was één van de prioriteiten. Het aantrekken van Katic brengt hopelijk stabiliteit en ervaring in de bucket, Buza is een talent waarvoor de NBA reeds warm loopt maar die zich zoals destijds Ponitka nog verder moet ontwikkelen. Gibson mag nu reeds als beter dan de vertrekkende JP Prince worden vernoemd. Een sympathieke, joviale maar vooral zeer goede ploegspeler die we nodig hadden om Archie als tweede Amerikaan te steunen.”

Er hoeft geen tekeningetje bij: voorzitter Johan Verborgh van BC Telenet Oostende is er op de vooravond van zijn vuurdoop helemaal klaar voor. Aan onze Zaikapitings om dit vertrouwen op het parket in een klinkende zege tegen een vorig seizoen verrassend sterk uit de hoek komend Basket Liège te bevestigen. Uiteraard met de zoals steeds onvoorwaardelijke steun van onze supportersclan “Yellow Army”.

Zeker nog aanstippen dat abonnementhouders van BC Telenet Oostende de clash om de Supercup gratis mogen bijwonen!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top