« Winnen een must! « (Johan Verborgh)

Vijfde na de heenronde in Groep D Basketball Champions League moet BC Telenet Oostende dinsdag – opgepast, opworp op het ongewone uur 18.30 u. ! – de terugronde met een klinkende zege inzetten tegen KK Mornar (Montenegro). « In Montenegro leidden wij met 32-43 aan de rust maar verloren uiteindelijk met 74-72. Onze ploeg was net zoals bij het verlies op Straatsburg nog niet klaar om de volle 40 minuten een match in handen te houden. Daar is intussen al heel wat beterschap in gekomen en zien we in eigen VersluysIDôme wel de èchte Zaikapitings», analyseert voorzitter Johan Verborgh van BC Telenet Oostende het Europees statuut van zijn ploeg.
Johan Verborgh laat er geen twijfel over bestaan dat BC Telenet Oostende door het verlies on the road op Mega Leks (Servië) en bij KK Mornar het zichzelf bijzonder moeilijk heeft gemaakt om in de bovenste helft, met rechtstreekse plaatsing volgende ronde Champions League, groep D te eindigen.
« Wat niet wegneemt dat ik er honderd procent van overtuigd ben dat wij zeker de 4de of 5de plaats in deze groep kunnen behalen. Voorwaarde is wel dat wij onze vier resterende thuiswedstrijden (Mornar, Strasbourg, Avellino, Mega Leks) winnen. En waarom ook niet minstens ééntje on the road? Onze zeges in Avellino (Italië) en thuis van Tenerife bewezen dat BC Telenet Oostende met de beste teams van die groep mee kan. »
Laatste in groep D Champions League (2 winst, 5 verlies) en 13de op 14 in de ABA Adriatic League lijkt het Montenegrijnse KK Mornar de voorbije weken wat in het sukkelstraatje te zijn beland. Vier verliesmatchen op rij in Champions League en ook zaterdag met 74-69 de boot in bij Igokea (uitgerekend de ploeg die zij uit de Champions League hielden in de voorronde) in de ABA league zijn niet ècht leuk voor de door hun Amerikaanse sterkhouder point guard Antabia Waller en zijn landgenoot shooting guard Lamont Jones geleid team.
Oppassen toch. Net zoals voor BC Telenet Oostende is dit ook voor KK Mornar een wedstrijd van kapitaal belang. Winnen wij, dan versterken we minstens onze 5de plaats. Verlies voor Mornar keldert de kansen van de Montenegrijnen om in de Champions League te overleven.
Alhoewel er volgens BC Telenet Oostende voorzitter Johan Verborgh, ondanks de beterschap, nog steeds progressie mogelijk is ziet hij onze Zaikapitings dinsdag aan de winst blijven.
« Het is eenvoudig weg een must. Ik heb alle vertrouwen in onze ploeg dat zij die opdracht aankunnen. Meteen aantonend dat BC Telenet Oostende wel degelijk in de Basketball Champions League thuis hoort ».
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top