BC Telenet Oostende - Excelcior Brussel: 74 - 72

Winnen in Brussel!

Er kan veel over deze wedstrijd nagepraat worden, maar één zaak waar men niet om heen kan is dat Oostende in de eerste helft defensief te slap acteerde tegen een stressloos en gemotiveerd spelend Brussel. Na de rust kon de kustploeg alsnog de scheve situatie rechttrekken.

Aanvankelijk nam BCO via Djordjevic en Salumu nog de beste start (9-6) maar via Lichodzijewski, die twee driepunters binnenmikte, namen de bezoekers de leiding snel weer over (11-13). Hoe zeer Jean Salumu ook probeerde om zijn team te doen aansluiten, liep Brussels toch verder uit naar 24-34 via bommen van Loubry (2) en Ubel (1).  Djordjevic stuwde zijn team naar voor en Gillet nette 2 driepunters, maar Lichodzijewski deed net hetzelfde om zo een perfecte 4 op 4 van achter de boog af te ronden.

Ruststand: 35-42

Na de pauze kwam er een ander Oostende tussen de lijnen: defensief gretiger en offensief raakmikkend. Djordjevic, Katic, Salumu en Gillet dichtten vrij snel de kloof (53-51) en via 2 rake driepunters van Newbill kon de thuisploeg zowaar uitlopen tot 68-60.  De Brusselaars gaven zich niet zomaar gewonnen en maakten er nog een spannend slot van waarin Oostende finaal aan het langste eind trok.

Eindstand 74-72

Statistieken>>

De opdracht van Oostende om zich te kwalificeren voor de finale Beker van België is dus vrij duidelijk: voluit voor winst gaan in Brussel!

Back to top