Preview BC Telenet Oostende - Artland Dragons Quakenbrueck

„Winnen tegen Artland een must” (Jared Berggren)

uit023„Willen we Europees overwinteren, en de 32ste finales Eurocup halen, dan moet BC Telenet Oostende woensdagavond in eigen Sleuyter Arena de maat nemen van het Duitse Artland Dragons. Een haalbare kaart! Toch mogen we ons niet blind staren op onze 69-84 zege van de heenronde. Die Dragons zijn een erg goede ploeg.”

Jared Berggren kijkt vol vertrouwen de 7de speeldag van de groepsfase Eurocup tegemoet. Dat de komende tegenstrever Artland Dragons momenteel laatste staan gerangschikt (1 zege, 5 verliesmatchen), betekent voor de rookie center van BC Telenet Oostende helemaal niet dat de wedstrijd als een makkie mag worden beschouwd.

„Wij willen naar de volgende ronde. Dus mogen we thuis zeker geen steken laten vallen. Winst tegen de Artland Dragons brengt BC Telenet Oostende als 2de geklasseerd (4 zeges, 2 verlies) een flinke stap dichter bij het doel. Wij wonnen ginds na een dijk van een wedstrijd waarbij uit een keiharde verdediging vlotte transities werden opgebouwd die veelvoudig tot scoren van binnen de bucket leidde. Dat moet in eigen huis ook kunnen”.

Het jeugdige enthousiasme van de aan zijn eerste jaar als prof actieve Jared Berggren, straalt zo van zijn gezicht. Zijn optimisme werkt aanstekelijk. Duidelijk ook dat Jared zich binnen de groep jonge Oostendse Zaikapitings erg in zijn sas voelt. „Eerste jaar pro, meteen eerste jaar Europees basket. Ja, voor mij werd het wel wennen. Gelukkig verschilt het leven in het bruisende Oostende niet erg veel van dat bij mij thuis in de States. En spreken de meeste mensen behoorlijk Engels. Voor mij is de ontvangst van de BC Telenet Oostende coaching staff, het bestuur, mijn medemaats en onze supporters belangrijker. Beter kon ik niet verhopen. Ik weet dat het met vallen en opstaan gebeurt, maar de voorbije maanden voel ik mijn spelniveau dankzij die ondersteuning behoorlijk verbeteren.

“Dat de woensdag tegen Artland Dragons, na zijn succesvolle interimperiode ter vervanging van de geblesseerde Brent Wright, Andreij Stipanovic aan zijn laatste wedstrijd bij BC Telenet Oostende toe is, sterkt Jared Berggren naar eigen zeggen alleen maar. „Andreij was een heel belangrijke speler voor BC Telenet Oostende. Ook als persoon. Ikzelf leerde heel veel van hem op training. Het bood mij de mogelijkheid mijn niveau behoorlijk op te krikken. Wat ik steeds meer op het parket hoop te kunnen bewijzen.”

Dat bijna gelijktijdig met het vertrek van Andrija Stipanovic Wes Wilkinson terug is van blessureleed, is volgens Jared Berggren dan weer een enorm pluspunt. „Wes is heel belangrijk voor BC Telenet Oostende. Hij pakt heelwat rebounds en heeft een dodelijk afstandsschot. Kan ook Brent Wright, die ik amper enkele weken op training zag alvorens hij met rugkwetsuur uitviel, vanaf volgende week onmiddellijk de draad oppikken, dan zie ik BC Telenet Oostende sterker dan ooit naar voor treden.”

Uitkijken inmiddels hoe het woensdagavond, in een hopelijk goed gevulde, met supporterszangen gevulde Sleuyter Arena, uitdraait tegen de Artland Dragons die het denkelijk zonder hun power forwards Lawrence Hill (rugproblemen) en Anthony King (kuitblessure) moeten doen.

„Voor BC Telenet Oostende wordt het DE match die we thuis niet mogen verliezen. Wij hebben er volle vertrouwen in en zullen ons thuisvoordeel met hand en tand verdedigen”.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top