« Winning streak doortrekken » (J.M. Mwema)

« Iberostar Tenerife was één van de sterkste ploegen waar ik in clubverband al tegen speelde. Voor mijn debuut bij BC Telenet Oostende in de Basket Champions League bijna 25 minuten op het parket staan tegen zo’n knaller…En dan nog aan de winst blijven! Een betere start bij BC Telenet Oostende kon ik mij onmogelijk inbeelden. Dat we zaterdag met Kangoeroes Willebroek een veel minder talentrijk team zouden te bekampen krijgen? Vergeet het maar. Willebroek is als ploeg niet te onderschatten. BC Telenet Oostende beseft dat. Wij willen onze winning streak doortrekken. »

Belgian Lion Jean-Marc Mwema mag dan wel een rasechte Sinjoor zijn, minder dan één week na zijn overstap naar BC Telenet Oostende voelt hij zich duidelijk al een echte Zaikapiting.
«De sfeer binnen de ploeg en zijn omkadering zijn super te noemen. Alles valt hier reuze mee. De verstandhouding met coach Gjergja en het team is super. Hard werken en inzet wordt hier duidelijk gewaardeerd. Dat ik Jean Salumu, Vincent Kesteloot en Pierre-Antoine Gillet al langer kende van  bij de Belgian Lions maakte het allemaal nog gemakkelijker. Veel aanpassingen waren er niet bij om mijn weg te vinden binnen dit team met ervaren kleppers als Diusan Djordjevic en Rasko Katic. »
Meesterlijk verdedigend en met 6 defensieve rebounds, ontpopte Jean-Marc Mwema zich al onmiddellijk als de ploegspeler die gemakkelijk zijn draai vindt bij dit om zijn teamgeest gekende BC Telenet Oostende.
«Verdedigend klikte het. Aanvallend moet ik nog meer automatismen opdoen. Dat komt binnen de kortste keren in orde ».
Zaterdag reeds in zaal De Schalk tegen het verbazend sterk uit de hoek komend Kangoeroes Willebroek van ex-BCO sterkhouder Daniël Goethals?
«Zeker is dat BC Telenet Oostende onze volgende tegenstanders niet onderschat. Hier is men de verrassende nederlaag van voor twee jaar bij datzelfde Willebroek nog niet vergeten. Voor zover ik weet, is het een stevig geheel waarin ik mijn ex-ploegmaats Anthony Chada en Denis Donkor tegenkom. »
Na 7 speeldagen Euromillions League staat Willebroek met 4 zeges en 3 nederlagen zesde.. Meteen goed voor een virtuele plaats in de play-offs, wat ook hun ambitie is. Derde in de stand uittredend landskampioen BC Telenet Oostende is na zijn erg matige seizoensstart zowel in de Euromillions League als in de Champions League met vier overwinningen op rij dan weer aan een heel sterke reeks tegen toppers bezig. Daar willen de Zaikapitings bij Kangoeroes een vijfde opeenvolgende zege aan breien.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top