BC Tele,net Oostende - Basic Fit Brussels: 73-72

Winst met het kleinste verschil tegen een gretig Brussels.

Zoals verwacht verscheen Brussels na een 3 op 4 en de aan Aalst verkochte oplawaai van vorig weekend, vol vertrouwen aan de opworp. Nieuwkomer Gamble bezorgde de Brusselaars net niet de overwinning. Matheus Ponitka hield met een korf in de laatste seconde de punten toch nog aan de kust.

Velen hadden verwacht dat na de fantastische overwinning in Eurocup van afgelopen woensdag tegen het gereputeerde Rytas Vilnius, de wedstrijd tegen Brussels een “walk in the park” zou worden. Niets was echter minder waar. Telenet Oostende mag dan wel een onwaarschijnlijk sterk parcours aan het afleggen zijn, een overwinning is nooit vanzelfsprekend! De mentale en fysieke vermoeidheid van de uiterst intensieve Eurocup-wedstrijd woog immers zwaar door op het jonge Oostendse team. Daarbij diende de afwezigheid van de in bloedvorm verkerende, maar wegens blessure afwezige Pierre-Antoine Gillet, opgevangen te worden. Dusan “the General” Djordjevic maakte dan wel zijn heroptreden, maar na een maand van inactiviteit heeft ook hij wedstrijdritme nodig om terug naar zijn beste niveau toe te groeien. En dan hebben we het nog niet gehad over het vertrek van Echnique en de jonge Marelja die nog wat tijd nodig zal hebben om zich helemaal in te werken in zijn nieuw team…

Beide nieuwkomers bij Brussels, Brown en Gamble, toonden zich al meteen bij aanvang van de wedstrijd. Vooral Gamble was moeilijk te houden onder de borden (5-9). Wilkinson speelde allert en hield zijn team in de wedstrijd (9-9). Toch acteerde de thuisploeg niet op zijn gebruikelijke niveau en kreeg Brussels te veel ruimte. Gamble ging op zijn elan door maar kreeg tevens steun van scherpschutter Sims waardoor Brussels wegspurtte naar 17-29, al waren de 6 Oostendse balverliezen daar ook niet helemaal vreemd aan.

JP Prince kon wat milderen naar 25-29, maar het was het duo Boukichou – Salumu dat helemaal doorduwde naar een 39-36 voorsprong. Toch stokte het Oostendse spel opnieuw want het was Brussels dat met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 40-42

Na de pauze hield Prince de score in evenwicht voor de thuisploeg, al moest hij al snel terug naar de kant gehaald worden met 4 persoonlijke fouten (50-50). Gamble bleef zijn stempel drukken bij de bezoekers maar kreeg nu ook steun van Lichodzijewski waardoor een nieuwe kloof in de maak was (53-62). De thuisploeg reageerde echter sterk bij aanvang van het 4e kwart want met 3 opeenvolgende driepunters (Wilkinson, Ponitka en Salumu) stond alles weer gelijk. Salumu, misschien ook de meest frisse bij de Oostendaars, speelde een voortreffelijke partij: hij werkte niet alleen heel goed af, verdedigend hield hij de Brusselse scoremachine Sims volledig uit de wedstrijd waardoor de hoofdstedelingen alle heil bij hun center Gamble moesten zoeken. Niet zonder succes trouwens want met nog 10 seconden op de wedstrijdklok, bracht de Amerikaan zijn team op een zucht van de overwinning bij 71-72. Maar de laatste time-out van coach Gjergja werd goed uitgevoerd en resulteerde in een ultieme korf van Ponitka (73-72). Met nog 0,7 seconden te spelen slaagde ook Brussels er nog in een shot af te vuren, wellicht buiten tijd, maar sowieso naast, waardoor Oostende de partij met het kleinste verschil heeft gewonnen.

Eindstand: 73-72

Berggren 4-4, Serron 2-0, Marelja2-1, Muya, 2-5, Marnegrave 2-3 (6 assists) , Wilkinson 7-3, Salumu 6-5, Ponitka 4-7, Boukichou 6-0, Djordjevic 0-0, Prince 4-6 (6 assists)

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top