BC Telenet Oostende - Lietuvos Rytas Vilnius: 75 - 69

Winst na topprestatie tegen Lietuvos Rytas

Oostende (nog steeds zonder Djordjevic) kreeg vandaag een tweevoudige Eurocup-winnaar over de vloer in de Sleuyter Arena. Ongetwijfeld de sterkste en breedste ploeg waartegen de Oostendenaars het dit seizoen al hebben opgenomen. En wat een wedstrijd is het geworden!

De zeer fysiek en potig verdedigende Litouwers gaven geen duimbreed toe waardoor het ongemeen moeilijk was om openingen te vinden in het pantser van de bezoekers. Enkel Ponitka geraakte er aanvankelijk een paar keer doorheen. Maar ook Oostende sloot zijn bucket maximaal af al wist scherpschutter Gecevicius daar toch raad mee. De inbreng van Lavrinovic zorgde voor kentering bij de bezoekers. Met zijn precense in de raket eiste hij veel verdedigende aandacht op waardoor Gecevicius en Orelik elk een totaal open driepunter konden verzilveren (7-14)

De inbreng van Prince rendeerde meteen want met vier rake vrijworpen en een assist voor de driepunterende Gillet, herstelde het evenwicht zich op het scorebord (20-22). Oostende kwam heel even in de problemen toen de “ijverige” Russische ref in geen tijd zowel Berggren als Marelja elk twee fouten aansmeerde. Oostende was even de kluts kwijt waardoor Gecevicius en Barron beiden profiteerden met een driepunter (22-28). Marnegrave die de afwezigheid van Djordjevic opnieuw schitterend opving, bediende Bouckichou en Gillet onder doel waardoor net voor rust Oostende weer aan de leiding stond (35-33). Enkel de driepunter van Lukauskis zorgde ervoor dat Vilnius alsnog met voorsprong kon gaan rusten. Opmerkelijke statistieken toonden aan dat de bezoekers slechts 9 doelpogingen in de bucket ondernamen terwijl ze 21 keer aanlegden van achter de driepuntlijn…

Ruststand: 35-36

Na de rust deed Rytas op dezelfde manier verder en opende meteen met twee driepunters van Orelik (41-46) waardoor de kustploeg al meteen terug op achtervolgen was aangewezen (41-47). Energie van Muya en een driepunter van Salumu zorgden weer voor aansluiting, maar meteen was er center Lavrinovic die een driepunter binnenmikte. Een scenario dat zich nog enkele keren herhaalde met vooral opnieuw Gecevicius aan het kanon (5/7 driepunters)  tot er een score van 62-69 op het scorebord stond op luttele minuten voor het einde.

Velen dachten dat de wedstrijd gespeeld was maar coach Gjergja had gewacht om zijn laatste troeven uit te spelen: eerst werd Ponitka ingebracht die met een driepunter de finale remonte inzette, maar vooral Prince was de ultieme Oostendse joker die zijn ploeg met enkele klasseflitsen langszij en over de bezoekers loodste. Hij kreeg hierbij eveneens steun van een sterk eindigende Wilkinson, die enerzijds een driepunter lukte en anderzijds samen met Ponitka twee belangrijke aanvallende rebounds binnenduwde.

Vilnius blokkeerde totaal en slikte bij 62 -69 een ultieme 13-0 uppercut van de kustploeg.

Eindstand: 75 – 69

Berggren 0-2, Serron 0-0, Marelja 2-2, Muya 0-3, Marnegrave 1-0 (7 assists),Wilkinson 0-10, Gillet 9-0, Salumu 0-3, Ponitka 11-7, Boukichou 5-2, Prince 7-13

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

De enige domper was het uitvallen van Pierre-Antoine Gillet met een schouderblessure, vroeg in het derde kwart van de wedstrijd. Morgen is er wellicht meer geweten over de ernst van de kwetsuur.

Back to top