BC Telenet Oostende - Limburg United: 92-85

Winst na verlenging

Limburg was duidelijk naar Oostende gekomen met een missie om punten te pakken.  In een partij met play-off intensiteit, speelden de bezoekers een fysiek harde wedstrijd en maakten heelwat persoonlijke fouten. Ze dwongen op het einde van de reguliere speeltijd nog een verlenging af alvorens uiteindelijk toch de duimen te moeten leggen.

Brian Lynch startte zonder zijn sterkhouders Tuttle en Vanwijn maar wel met Desiron die Katic hard probeerde aan te pakken. De Servische center was echter niet onder de indruk en samen met Newbill en Kesteloot zorgde hij voor 13-8. Via driepunters van Gillet en Djordjevic kon BCO uitlopen tot 49-33.  Limburg kon dan weer vooral rekenen op hun grote jongen Daniel Jansen. De stevige Amerikaan scoorde zowel van buitenuit als onder doel. Bovendien kwamen de Limburgers allemaal beter in de wedstrijd en via hun gekende en geliefkoose transistiespel knokten ze zich weer helemaal in de wedstrijd.

Ruststand: 48-43

Ook na de rust kon Limburg zijn greep op de wedstrijd versterken. Oostende had het aanvallend moeilijk. De open shots vielen niet binnen of de verkeerde opties werden werden gekozen. Driepunters van Newbill en Gillet te spijt, konden de bezoekers via Jansen en Swing de kloof helemaal dichten en zelfs of voorsprong komen (59-64).

Het was Djordjevic die de kloof eigenhandig dichtte (66-66) maar balverliezen die aan de overkant werden afgestraft, lieten de bezoekers toe om opnieuw de benen te nemen (68-72). Maar ook bij Limburg ging de motor aan het sputteren. Djordjevic en Boukichou bleven kalm aan de vrijworplijn (77-74) maar opnieuw Jansen mikte 2 seconden voor tijd de gelijkmakende driepunter binnen (77-77).

In die verlenging ging Oostende verschroeiend van start. Djordjevic dirigeerde en scoorde maar bediende ook meermaals Boukichou. Salumu ronde met een driepunter een 15-1 tussenspurt af (92-77) waarna Oostende enkele applausvervangingen kon doorvoeren.

Eindstand: 92-85

Statistieken>>

Back to top