Liège Basket - Telenet Oostende: 70-78

Winst tegen Luik dankzij verschroeiend eerste kwart.

Oostende is op jacht naar de mathematische zekerheid voor de “pole position”. Na de sterke prestatie vorige vrijdag tegen Charleroi lag er vandaag al een volgende te omzeilen klip klaar, onder de vorm van een inhaalwedstrijd in en tegen Luik. In het vorige duel in de Country Hall hield de thuisploeg de punten thuis, dus enige alertheid was zeker aan de orde.

De Oostendenaars hadden die boodschap goed begrepen en startten de wedstrijd met een furieus eerste kwart. Daarin opende Gillet tegen zijn ex-club met 2 opeenvolgende driepunters , gevolgd door ééntje van Djordjevic en maar liefst drie stuks van Salumu.  Ook de defense deed zijn werk want de thuisploeg bleef ruim 8 minuten op 6 punten steken (6-18) . Salumu bleef bovendien onhoudbaar infiltreren en enkel Simms kon enig tegenwerk bieden (12-26).

In het tweede kwart stonden er bij Oostende 5 nieuwe spelers tussen de lijnen en aanvankelijk was er geen verschil te merken. Defensief bleef het behoorlijk goed sluiten en via 5 punten van Ponitka werd het 19-35.  Een driepunter van Furguson zorgde bij de thuisploeg voor een boost want 4 vrijworpen later stond het 31-40.  De Oostendse verdediging verloor ook steeds meer scherpte en werden er net voor rust ook enkele aanvallende rebounds toegestaan die meteen cash betaald werden: 34 – 42

Na de pauze herstelden Djordjevic en Thompson meteen weer naar 38-48. Een tienpuntenkloof die met man en macht verdedigd werd tot het eind van de wedstrijd. Oostende had nog steeds moeite om de aanvallende rebounds van de tegenstander te beperken en de kustjongens kwamen bovendien ook vrij snel in foutenlast en moesten zodoende heelwat vrijworpen toestaan (46-52). Djordjevic bracht weerwerk via een nieuwe driepunter en gelukte vrijworpen, maar omdat de druk in de Oostendse defense voldoende hoog bleef kon er ook een paar keer snel uitgebroken worden door het duo Serron – Marnegrave die zo de tienpuntenkloof terug herstelden (52-62).

Gaddefors met een driepunter en 4 punten uit vrijworpen waren de laatste stuiptrekkingen van de thuisploeg (59-65). Djordjevic, ondanks een weer fel opzittende Bosco, mikte zijn derde driepunter binnen en zag zich even later hierin gevolgd door Wilkinson (66-76). De wedstrijd sleepte zich stilaan naar zijn einde maar de buit was binnen.

Eindstand: 70-78

Berggren 3-0, Serron 2-2, Echenique 2-4, Thompson 4-6 (6 assists), Marnegrave 2-2, Wilkiinson 2-5, Gillet 6-0, Salulu 13-2, Ponitka 5-3, Boukichiiu 0-0, Djordjevic 3-12.

Back to top