Antwerp Giants - BC Telenet Oostende: 63-68

Winst voor 17.000 toeschouwers

Oostende was net als twee jaar geleden de pretbederver van de “Night of the Giants” door in een nokvol sportpaleis met de winst te gaan lopen. De wedstrijd was dan misschien niet zo spectaculair als de vorige, minstens even spannend was hij dan weer wel.

Zoals zo dikwijls was Serron weer de krachtbron die de Oostendse motor op gang trok. In zijn eentje zorgde hij voor de 0-5. Djordjevic organiseerde goed en bediende meermaals Katic onder doel. Antwerpen kon aanvankelijk enkel rekenen op Waldow die tot 7-18 tekende voor alle Antwerpse punten. Pas toen Dilliard zijn draai begon te vinden kreeg Antwerpen meer armslag om daarna via driepunters van Schoepen en Langford weer helemaal langszij te komen (29-29). Beide teams gaven elkaar geen duimbreed meer toe en enkel omdat de driepunter van Salumu werd afgekeurd omdat hij  met zijn hielen op de zijlijn stond, bleef de score ook in evenwicht op slag van rust.

Ruststand: 33-33

Na de pauze hadden beide ploegen het moeilijk om het goeie ritme te vinden. Het ging hard in verdediging maar moeizaam in aanval. Serron en Gibson kwamen het eerst op gang (33-37), maar Dilliard en Waldow namen meteen over (39-37). Gibson counterde Scott met een driepunter en drie rake vrijworpen en bovendien kreeg hij meteen navolging van Beal, Boukichou en een dunkende Salumu. Bij het begin van het vierde kwart had BCO zijn beslissende kloof bij elkaar gespeeld (48-57). Een kloof die de Giants niet meer gedicht zouden krijgen. Mwema met een driepunter maar vooral individuele flitsen en vrijworpen van Dilliard lieten de senioren naderen tot 59-62.

Maar toen achte Djordjevic zijn moment gekomen om de wedstrijd in zijn definitieve plooi te leggen met een score en twee gelukte vrijworpen. Wanneer even later ook Salumu cool bleef aan de vrijworplijn was de wedstrijd gespeeld.

Eindstand: 63-68

Serron 7-4, Beal 0-4, Buza 0-0, Gillet 3-0, Salumu 4-6, Katic 9-0, Boukichou 4-7, Djordjevic 2-6, Archie 0-0, Gibson 4-8

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top