Wolven muilbanden !

Het nieuwe jaar is nog maar 15 dagen jong en BC Telenet Oostende is zaterdag bij VOO Wolves Verviers-Pepinster reeds aan zijn vierde match van 2016 toe. De Wolves mogen dan wel pas op de 9de plaats in de Scooore!League prijken, zij beschikken halfweg de competitie met gemiddeld 83,8 punten over de derde beste aanval. Maar meteen ook over de zwakste verdediging met gemiddeld 93 punten tegen. Toch onderschat BC Telenet Oostende de tegenstrever voor deze verste verplaatsing van het jaar niet.

Voor onze Zaikapitings kwam het er donderdag na hun (soms letterlijk) fel bevochten 77-74 overwinning in eigen Sleuyter Arena tegen het tot dan Europees ongeslagen Turk Telekom Ankara vooral op aan te recupereren. Fysisch kwam iedereen gelukkig ongedeerd uit  de pittig gespeelde partij. Mentaal was de zege met de daaraan verbonden leidersplaats groep Q FIBA Europe Cup een enorme opsteker. Niet in het minst ook vanwege de manier waarop deze overwinning, met een bijzonder woord van dank aan onze Yellow Army voor hun spetterende lokale steun, tot stand kwam.
Turk Telekom Ankara, Europees topscorer met een gemiddelde van 93 punten per wedstrijd, tot 74 punten beperken mag op zijn minst al een exploot worden genoemd. Een dikke pluim voor het onvolprezen verdedigend ploegwerk van de Zaikapitings.
Een verdedigende ploegprestatie die zaterdag in de Hall du Paire van het onder een dikke laag sneeuw bedolven Verviers best wordt herhaald tegen het vooral op snelheid gestoeld basket van de “Wolves”. De Wolven muilbanden dus! Hopelijk meteen ook bevestigend dat BC Telenet Oostende, na Limburg United, met gemiddeld 91,5 punten per match over de beste aanval van de Scooore!League beschikt.
De voorbije weken flink door elkaar geschud door het wegvallen van hun vlot scorende Amerikanen Justin Stommes (polskwetsuur) en Darrell Williams (naar Partizan Belgrado) is het uitkijken hoe de Wolves dit treffen tegen de leiders in de Scooore!League zullen aanpakken. Met de Lithouwer Lauryns Mikalauskas (30j, 2m05) en de Amerikaan Kelvin Parker (33j, 1m85) trokken zij alvast nieuw scorend vermogen aan. In de paint vinden we ex-BCOer Leigh Enobakhare terug, samen met de steeds gevaarlijke Stephane Morris die er wel alles zullen aan doen om geen herhaling te beleven van de 97-78 nederlaag uit de heenronde.

Back to top