VOO Wolves Pepinster - BC Telenet Oostende 84-105

Pepinster kan Oostende niet verrassen.

In een berekoude “Hall du Paire” kon de thuisploeg één helft aanklampen met een aanvallend spelend Oostende. Na de rust nam de kustploeg steeds meer afstand om uiteindelijk met een twintiger verschil te winnen.

Serron en een onhoudbare Katic zorgden meteen voor de eerste Oostendse voorsprong (6-14).  Katic kreeg even later ook steun van Archie (11-22) maar verdedigend liep het niet zoals gebruikelijk waardoor de thuisploeg onder impuls van nieuwkomer Parker en kapiten Holcombe-Faye de kloof probeerde te dichten (24-29). Pas in het tweede kwart na een bommenregen via Morris, Parker en Holcombe, geraakte Pepinster helemaal in het zog van Oostende (27-29). De thuiploeg ging wegens de grote foutenlast van zijn centers (Enobakhare verdween reeds in eerste helft naar de kleedkamer met 5 persoonlijke fouten) over naar een zoneverdediging en via een aalgladde Madgen kon het zijn achterstand maximaal beperken.

Ruststand: 45-48

Serron opende tegen de zone van de thuisploeg meteen met een driepunter, Archie glipte overal tussendoor en Katic bleef gewoon ongrijpbaar voor de grote jongens van de thuisploeg. Alleen via individuele acties van Holcombe en Parker konden de Wolven de schade voorlopig nog beperken (53-58). Maar een driepunter van Djordjevic en vlekkeloze afwerking van Archie luidden de echte demarrage in van BCO (57-73).

Toen ook Salumu na een paar missers de juiste afstand gevonden had, knalde hij met 3 opeenvolgende driepunters, voor het eerst in de wedstrjd een twintiger verschil op het scorebord (67-88). Via Luettgerodt en vrijworpen van Holcombe konden de Pepins nog 1 keer tegenpruttelen (77-100), maar onder andere met een driepunter van Serron werd de kloof weer snel hersteld.

Eindstand: 84-105

Lambrecht 0-0, Serron 5-10, Marelja 0-0, Buza 2-2, Marnegrave 2-6, Gillet 6-0, Salumu 5-11, Katic 13-12, Boukichou 2-2, Djordjevic 2-6, Archie 6- 8, Gibson 5-0

Voor uitgebreide statistieken: kik hier >>

Back to top