« Wordt fysiek zware match » (Vincent Kesteloot)

Voor BC Telenet Oostende volgen de topwedstrijden zich tegen een razend snel tempo op. Na zich vorige week in de thriller tegen Krasnoyarsk (Rus) te hebben geplaatst voor de halve finale FIBA Europe Cup, hielden onze Zaikapitings ook Okapi Aalstar en Spirou Charleroi van zich af in de Euro Millions League. Zaterdag volgt in de VersluysIDôme de knaller tegen de winnaar Supercup en ambitieus titelpretendent Antwerp Giants. « Wordt fysiek een enorm zware match » weet Zaikapiting Vincent Kesteloot.

Met slechts één overwinning meer dan Basic Fit Brussels is winnen bij onze Zaikapitings voor de Sinjoren een must willen zij hun tweede plaats verstevigen met het oog op de play-offs. Alleen heeft men daar bij competitieleider BC Telenet Oostende helemaal geen oren naar.
Ook al ging het in eigen huis niet bepaald gemakkelijk om Aalst van zich af te houden en verdedigde het getormenteerde Spirou Charleroi zich met hand en tand, de Zaikapitings lieten telkens hun enorme ervaring in topmatchen spreken. Dit zal volgens Vincent Kesteloot zeker ook zaterdag ongetwijfeld ook nodig zijn tegen Antwerp Giants.
«Onze twee voorbije confrontaties werden evenveel thrillers. Telkens door BC Telenet Oostende gewonnen: 90-85 in de VersluysIDôme, 68-75 in de Lotto Arena. Alhoewel we helemaal nog niet aan de halve finale tegen Elan Chalon denken, zou een zege tegen de Antwerp Giants ons een flinke mentale kick geven. Daarom ook dat wij de match super geconcentreerd moeten aanpakken. Wij mogen ons zelf niet in moeilijkheden brengen door te zwak te verdedigen. Antwerp Giants is daarvoor offensief veel te sterk. »
Zelf na een korte aanpassingsperiode tot nog moeilijk uit de basisvijf weg te denken pion bij BC Telenet Oostende uitgegroeid, verheugt Vincent Kesteloot zich in het vertrouwen van coach Dario Gjergja en in zijn evolutie.
«De ervaring die ik in minder dan één seizoen bij BC Telenet Oostende opdeed is enorm. Ook al had ik het in het begin wat moeilijk met al dat reizen, vliegtuig en bus in en uit, telkens een ander hotelbed… Maar dat wende. Twee wedstrijden op hoog niveau per week maakten van mij een andere speler. Dankzij de coaching staff en mijn ploegmaats is mijn drive naar de korf zoveel beter geworden. Ik neem betere shots en ook verdedigend loopt het prima. Hopelijk kan ik dit alles ook zaterdag tegen Antwerp Giants bevestigen. Wij gaan er in ieder geval voor. »

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top