Preview Cibona Zagreb - BC Telenet Oostende

Zagreb geen zwak broertje (Vesa Petrovic)

Vol vertrouwen op de vooravond van de laatste “on the road game” in groep A van Eurocup bij het Croatische Cibona Zagreb waarschuwt BC Telenet Oostende-ploegkapitein Vesa Petrovic voor ongepaste onderschatting van de tegenstander. „Dat Cibona Zagreb laatste staat in groep A Eurocup, en nog geen enkele van zijn 4 thuismatchen won, is geen punt. Zij mogen dan reeds zijn uitgeschakeld voor de 32ste finales, die ploeg is veel meer waard. Zij zullen dat voor eigen publiek tegen BC Telenet Oostende willen bewijzen.”

Vergeet het dus maar dat Cibona Zagreb het zwakke broertje uit de groep is. Ook al wonnen zowel Le Mans, Artland Dragons, Cantu en Nymburck de voorbije weken in de Drazen Petrovic Arena. Telkens werd het een kantje-boord uitslag. Zoals trouwens ook bij de heenmatch tussen BC Telenet Oostende en de Croatische kampioenen in de Sleuyter Arena waar Cibona Zagreb pas in de slotseconden met 77-75 kon worden wandelen gestuurd. Zij het dat de Zaikapitings het toen zonder Matheusz Ponitka (voetkwetsuur) en de andere gekwetsten Wes Wilkinson en Brent Wright moesten doen. Vesa Petrovic weet wat BC Telenet Oostende woensdag om 18 uur Belgische tijd in Zagreb te wachten staat.

„Het is een defensief erg goede ploeg. Met dubbele meters Andrija Zizic, Dario Saric en Marin Rosic heersen ze gemakkelijk in de paint. Hun Amerikaans duo Jerel Blassingame en DJ Strawberry op de guard en shooting-guard mag je dan weer geen halve meter vrijheid geven wil je ze het scoren beletten. Oh, eigenlijk is gans de ploeg erg gevaarlijk. Wij zullen de ganse duur van de wedstrijd attent en bikkelhard moeten verdedigen willen wij een kans op winst maken. Winst die Telenet Oostende meteen wel zekerheid omtrent de tweede plaats zou geven. Daar gaan we voor!”

Dat hijzelf met zijn tomeloze inzet met de week nadrukkelijker zijn stempel op het wedstrijdgebeuren van BC Telenet Oostende zet, wil ploegkapitein Vesa Petrovic niet met zoveel woorden gezegd hebben.

„Ik doe alleen mijn uiterste best om te helpen onze ploeg te laten winnen. Dat het lukt, is natuurlijk mooi meegenomen. Nog mooier is de manier waarop iedereen van ons team match na match voor elkaar blijft spelen. Gezien hoe Jared Berggren de voorbije matchen ontbolsterde? Het beste bewijs dat wij over een goede ploeg beschikken. Met nu terug Wes Wilkinson en Brent Wright in de rangen staan we eindelijk compleet.”

Go, go! Defense!!!
Back to top