preview BC Telenet Oostende - Cibona Zagreb

Zagreb niet onderschatten (Jean Salamu)

Eind vorige eeuw geleid door de legendarische Drazen Petrovic, naar wie de baskettempel in Zagreb werd genoemd, is Cibona Zagreb een ploeg met rijke Europese ervaring. Zelfs al blijkt het de blauw-witten de voorbije jaren niet ècht voor de wind te gaan. Vijftien opeenvolgende Europese verliesmatchen, waarvan drie in de huidige Eurocup (76-78 thuis tegen Le Mans,84-76 in Nymburck, 77-87 thuis tegen Artland Dragons), doen de Croatische ploegleiding naar betere tijden verlangen. Ook in de de Croatische  ABA Liga blaast Cibona Zagreb, 5de op 16 na 3 winst- en 3 verliesmatchen, warm en koud. Al werd zondag bij leider Partizan Belgrado niet onverdienstelijk met 80-71 verloren.

“Het wordt allerminst gemakkelijk. Cibona Zagreb als een zwak broertje in de reeks bestempelen, ware aan grove onderschatting doen,” waarschuwt BC Telenet Oostende youngster Jean Salamu.

Sterk in rebound met ondermeer center Andrija Zizic moet Cibona Zagreb het aanvallend vooral hebben van hun Amerikaanse inbreng. Week na week zorgen de shotgrage guards Matt Janning, Darryl Strawberry  (ex NBA) en Jerel Blassingame, samen met toptalent – en volgens kenners een potentiële NBA-kandidaat – Dario Saric voor een pak punten. Een gegeven waar BC Telenet Oostende volgens Jean Salamu degelijk van bewust is.

“Van bij de opgooi agressief verdedigen en de defense domineren is de boodschap.” We bewezen het zaterdag tegen Kangoeroes Boom. Tegen Cibona Zagreb mag het niet anders. Wij zijn alvast honderd procent op de match gefocust en voorbereid. Hopelijk kunnen we net als vorige zaterdag ook opnieuw rekenen op een grote supporters opkomst om ons extra te steunen.”

De wedstrijdleiding is in handen van het trio Roberto Chiari (It), Benjamin Jiminez (Sp) en Mario Majkic (Slo).

Go, Oostende, go! Defense!!!

Hopelijk kunnen we net als vorige zaterdag ook opnieuw rekenen op een grote supportersopkomst om ons extra te steunen Jean Salumu
Back to top